Українські журналісти звернулися до Лукашенка щодо затриманого Олександра Борозенка

IMG_4168

Українські журналісти звернулися до Лукашенка щодо затриманого журналіста «Белсату» , який почав голодування.

Про це інформує Центр Інформації про права людини

Подаємо повний текст звернення:

«Ми, українські журналісти, висловлюємо свою солідарність із білоруським журналістом, оператором телеканалу «Белсат» Олександром Борозенком, якого Московський районний суд Мінська 27 березня засудив до 15 діб арешту. На знак протесту ув’язнений журналіст оголосив голодування.

Згідно з міліцейським протоколом, а також показами «свідків», Олександр Борозенко на відзначенні Дня Волі 25 березня лаявся матом і розмахував руками. Проте момент затримання Олександра Борозенка зафіксований на відео. Він вів прямий ефір з місця подій, поводився цілком спокійно й неодноразово повторював співробітникам ОМОН: «Журналіст! Журналіст!».

https://www.youtube.com/watch?v=EKUzFmHbIU0

Оскільки це відео не стало доказом невинуватості для судді Тамари Мотиль, ми вважаємо, що суд над нашим колегою Олександром Борозенком є формою репресій та залякування за його професійну діяльність.

Ми шкодуємо, що на «острівці стабільності та спокою», в Білорусі наші колеги вимушені застосовувати такі надзвичайні способи захисту власної гідності, як голодування.

Читайте також: «За нашу і вашу свободу!» Львів’яни вийшли на акцію підтримки білоруських мітингувальників (фото)

Вважаємо, що Олександр Борозенко за свою чесність і сумління заслуговує на повагу.

Висловлюємо свій протест проти незаконного переслідування журналіста під час виконання професійних обов’язків та вимагаємо від білоруської влади негайного звільнення Олександра Борозенка!», – йдеться у листі.

Як стало відомо раніше, 25 березня в Мінську опозиція намагалася провести святкування Дня Волі, але до заздалегідь оголошеного місця збору поряд з Національною академією наук змогли потрапити в основному журналісти. Потенційних учасників акції зупиняли кордони міліції.

Підписати звернення можна тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: