Ця ситуація неприпустима, — директор НАБУ про судовий розгляд справи Насірова

artem-sytnik-ozhidaet-effektivnosti-rady-v-2016-godu_14512176522945
Артем Ситник, директор НАБУ

Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник 31 березня під час брифінгу заявив, що ситуація, яка склалася під час судового розгляду справи голови ДФС Романа Насірова є неприпустимою.

Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник 31 березня під час брифінгу заявив, що ситуація, яка склалася під час судового розгляду справи голови ДФС Романа Насірова, є неприпустимою.

Директор НАБУ Артем Ситник наголосив, що все виглядало так, ніби судова влада просто усунулася від обрання запобіжного заходу, мотивуючи це тим, що вони не можуть вийти у вихідний день на роботу.

«Такого поняття, як вихідний день, немає, якщо є невідкладні випадки. Є безперервність судового процесу. Дивно те, що прес-секретар міг у неділю вийти на роботу, а судді ні», — зазначив Артем Ситник.

Директор НАБУ сказав, що зараз зареєстроване кримінальне провадження по цій справі і проводиться розслідування.

«Ця ситуація неприпустима. Я не буду прогнозувати результати, але те, що це потрібно виправляти, очевидно», — додав Артем Ситник.

Нагадаємо, 5 березня прес-секретар Солом’янського районного суду Києва Яна Квітченко повідомила, що суд не зможе протягом дня розглянути питання, пов’язані з головою Державної фіскальної служби Романом Насіровим. За її словами, в рамках запровадженого в Україні самоврядування судів збори суддів Солом’янського райсуду свого часу вирішили, що черговий суддя чергує на вихідні тільки в суботу, відтак у той час не було кому розглянути питання про відвід судді Олексієві Бобровнику, який вів засідання щодо призначення голові ДФС запобіжного заходу і якого адвокати підозрюваного назвали упередженим.

Як відомо, у ніч на 3 березня детективи НАБУ вручили голові ДФС Роману Насірову повідомлення про підозру. Він підозрюється у вчиненні злочину передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України — «зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки».

За даними САП, дії Насірова завдали державі збитків у розмірі близько 2 млрд гривень. Кабмін відсторонив Насірова від посади на час розслідування. САП планує просити суд про утримання Насірова під вартою й відсторонення його від посади голови Фіскальної служби.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: