Я категорично проти заборони абортів, – Ірина Геращенко

map-6-1068x1605

Перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко заявила, що замість того, аби займатися просвітницькою програмою щодо планування вагітності, влада займається абсурдними законами.

Перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко заявила, що замість того, аби займатися просвітницькою програмою щодо планування вагітності, влада займається непотрібними, на думку Геращенко, «ініціативами».

Про це депутат написала у соціальній мережі Facebook на своїй сторінці.

Так відреагувала Ірина Геращенко на зареєстрований у ВР проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обмежень по проведенню операцій штучного переривання вагітності.

«Владі, державі варто серйозно займатися просвітницькими програмами щодо планування вагітності, контрацептиви мають бути доступними для жінки і чоловіка, і врешті решт всі мають відповідально ставитися і до свого здоров'я, і до здоров'я майбутніх дітей. Буде більше толку, аніж від заборон.
Я проти абортів, але це має бути вибір і усвідомлене рішення жінки. Я дуже люблю дітей і знаю сотні випадків, коди жінку від важкого кроку зупинили чиїсь важливі слова підтримки. І знаю ще більше випадків, коли жінку ніхто не зупинив, навпаки підштовхували і примушували до переривання вагітності, в тому числі партнери, і це залишилося важкою психологічною травмою на все життя. Я за відповідальність партнера . Я категорично проти заборони абортів. Я за відповідне просвітництво і виховання, за усвідомлену вагітність, бажану для жінки. Я проти ханжества і заборон, які можуть мати страшні наслідки для здоров'я тисяч жінок. І чому завжди такі  «ініціативи» йдуть від чоловіків», – написала Геращенко.

 

Нагадаємо, що у сусідній Польщі ініціатива Сейму щодо заборони абортів спровокувала масові акції у Польщі, відомі більше, як «чорний понеділок».

На думку ж правозахисника Марти Чумало, подібні законопроекти є лише політичними ниточками, популізмом.

«Це така тема, з котрої багато людей мають визначену точку зору, і коли питання піднімається, то всі включаються у дискусію. Я сподіваюся, що в Україні не буде посилення регулювання у цьому питанні. Не буде заборони на аборти. У тих умовах, які ми зараз маємо: захист жінок, можливості перебування дітей у притулках, дитбудинках…заборона абортів спричинила би колапс», – прокоментувала ситуацію правозахисниця.

Результати опитування ІА Дивись.info. показали, що 60% респондентів не підтримують заборону абортів та виступають за право жінки самій вирішувати, народжувати чи ні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: