Львівський виконком ліквідував три кінотеатри

197396005ba37450ce9af80a3829943a

Виконавчий комітет Львівської міськради прийняв рішення «Про ліквідацію ДКП кінотеатру «Київ», ДКП кінотеатру ім. Б. Хмельницького, ДКП кінотеатру «Дзвін».

 

Як пояснив начальник управління культури Михайло Мороз, замість цих підприємств місто створить дві нові інституції, передає ІА Дивись.info.

«Зараз мова йде не про приміщення, а вирішення питань пов’язаних з юридичними особами. Фактично від 2006 року ці комунальні кінотеатри не функціюють, а з різних причин процедура ліквідації не могла бути проведеною швидше. Ми ці три підприємства реформуємо у дві юридичні особи. Це комунальне підприємство – агенція, що буде координувати культурно-мистецькі події та установу «Інститут стратегії культури», який би займався питаннями освіти в галузі культури, культурної дипломатії та співпрацею із міжнародними фондами», - Михайло Мороз.

Читайте також: Прокуратура хоче забрати у Дубневичів приміщення кінотеатру «Дружба»

Також він розповів, яка подальша доля чекає приміщень кінотеатрів.

«У приміщенні кінотеатру «Київ» фактично проведено приватизацію, щодо приміщення кінотеатру ім. Хмельницького, то наприкінці минулого року є прийняте рішення про проведення там інвестиційного конкурсу і створення Музею театру та кіно. Щодо кінотеатру «Дзвін», то там є касаційна скарга у Вищому суді. Ми в процесі ліквідації приймемо ті чи інші рекомендації до Львівської міської ради. Ми проаналізуємо технічний стан, чи це буде цікаво для інвесторів, чи для міста. Теоретично можливо, що на базі цього приміщення дві нові культурні інституції будуть мати офіс», – розповів начальник управління.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: