Колишній керівник Стрийського відділу Нацполіції поновився на посаді начальника через суд

sud

Екс-керівник Стрийського відділу Нацполіції Іван Малиш через суд скасував результати своєї атестації і поновився на посаді начальника.

Екс-керівник Стрийського відділу Нацполіції Іван Малиш через суд скасував результати своєї атестації і поновився на посаді начальника, пише Zaxid.net.

У жовтні 2016 року за підсумками атестації підполковника поліції Івана Малиша понизили до посади заступника керівника місцевого відділу поліції. Як вказано у постанові Львівського окружного адмінсуду, атестаційна комісія вирішила, що Іван Малиш не відповідає посаді начальника, оскільки під час тестування на загальні здібності він отримав всього 16 балів (із 60), а в тесті на знання законодавства – 22 бали (також із 60). При цьому мінімально необхідний результат з обох тестів становив 25 балів.

Сам поліцейський заявив, що він не мав проходити атестацію, а атестаційна комісія не взяла до уваги його позитивну характеристику та показники службової діяльності.

Суд задовольнив позов Івана Малиша, оскільки вирішив, що рішення атестаційної комісії про пониження поліцейського через низькі бали на тестуванні насправді «не містить обґрунтування та мотивів прийняття». Через це Львівський окружний адмінсуд скасував наказ керівника Нацполіції про пониження Івана Малиша, а також результати його атестації.

Зазначимо, що така ситуація є досить поширеною – лише за рік після реформи поліції (до листопада 2016 року) львівські суди поновили на старих посадах близько 50 звільнених міліціонерів. Серед них є й не лише поліцейські, які провалили атестацію, а й люстровані інспектори ДАІ, міліціонери, яких звільняли за водіння у нетверезому стані, причетність до крадіжок чи вимагання хабарів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: