Порошенко обіцяє українцям здешевити майбутні подорожі до ЄС

Президент України Петро Порошенко запевняє, що влада зробить усе можливе, щоб здешевити майбутні подорожі до Євросоюзу.

Про це інформує УНІАН.

Про це Порошенко заявив під час церемонії передачі автомобілів «швидкої допомоги» медичним закладам у Луганській області.
«Приємно, що минулого тижня Європейський парламент абсолютною більшістю голосів проголосував за надання українцям права безвізових подорожей до Євросоюзу», - зазначив він.

«Ми робимо все можливе для того, щоб ці подорожі були якомога дешевше, щоб кожен міг на власні очі переконатися в цьому», - запевнив президент.
«Це має бути, в тому числі, пріоритет для Луганщини, де раніше 70% мешканців не виїжджали за межі області. Сьогодні це має бути дуже важливо, щоб ви мали можливість виїхати і подивитись на Київ, Львів, Кам’янець-Подільський і Буковину, і Галичину, і Полтавщину, але мали також можливість виїхати і в країни ЄС», - підкреслив глава держави.

До слова, 6 квітня Європарламент підтримав пропозицію Європейської комісії надати Україні безвізовий режим.
Після голосування в Європарламенті рішення має бути підтверджене на засіданні Комітету постійних представників країн-членів Євросоюзу (COREPER) з подальшим затвердженням Радою ЄС. Потім законодавчий акт має підписати президент Європарламенту і представник головуючої у ЄС країни (Мальта) з подальшою публікацією в Офіційному журналі ЄС. Рішення набуде чинності через 20 днів після публікації.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: