У Львові створюють дев’ять нових громадських рад

lmr2

У Львівській міській раді триває активний процес створення громадських рад.

На цей час приймаються заявки від активістів на участь у громадських радах при таких управліннях: молоді та спорту департаменту гуманітарної політики; земельних ресурсів департаменту містобудування; соціального захисту департаменту гуманітарної політики; з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення; фінансів департаменту фінансової політики; освіти департаменту гуманітарної політики; адміністрування послуг департаменту адміністративних послуг; фінансового контролю департаменту «Адміністрація міського голови»; культури департаменту розвитку.

За словами заступника начальника відділу громадського партнерства ЛМР Юлії Бойко, громадська рада може бути утворена за ініціативи керівника управління або 5 громадських організацій, які працюють у відповідній сфері діяльності.

«Громадські ради – це інструмент прямого впливу громадськості на діяльність відповідних управлінь Львівської міської ради. Для того, щоб стати учасником громадської ради, кандидату необхідно заповнити аплікаційну форму встановленого зразка, а також подати рекомендаційний лист від громадської  чи іншої організації та копію статуту громадської або іншої організації на якій вказані цілі і завдання її діяльності».

Відповідно до Ухвали «Про затвердження Типового положення про Громадську раду при управліннях Львівської міської ради»,громадська рада при управліннях Львівської міської ради є постійно діючим, галузевим, консультативно-дорадчим органом з метою забезпечення прав членів територіальної громади м. Львова на участь у самоврядуванні, надання консультативної допомоги управлінню, при якому її утворено для участі у розробці проектів нормативних документів, підготовка або затвердження яких належить до компетенції управління, забезпечення прозорості у діяльності управління та інш.

Додамо, що до складу Громадської ради можуть бути обрані представники громадських об’єднань, релігійних, благодійних організацій, творчих спілок, професійних спілок та їх об’єднань, асоціацій та інших, які зареєстровані у встановленому порядку і провадять свою діяльність на території міста Львова у сфері, яка пов’язана з діяльністю відповідного управління, та у статуті (положенні) яких визначені відповідні цілі і завдання діяльності. Членами Громадської ради не можуть бути посадові особи та депутати Львівської міської ради.

Джерело: lvivrada.gov.ua

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: