МЗС закликало українців відмовитися від поїздок до Єгипту

c26acd257c7d16dd37718d01fe1512ae
113036

Міністерство закордонних справ України наполегливо рекомендує громадянам України переглянути власні плани щодо відвідування Єгипту протягом строку дії запровадженого 10.04.2017 на три місяці в державі надзвичайного стану, та, по можливості, утриматися без нагальної необхідності від поїздок до цієї держави, у т.ч. з туристичною метою.

Згадані застереження викликані істотною активізацією на території Єгипту радикальних терористичних угруповань, у т.ч. «ІДІЛ», теракти яких, як показує практика останніх місяців, все частіше спрямовуються проти цивільних громадян, у т.ч. із урахуванням їхньої релігійної приналежності.

Тим громадянам, які вже знаходяться в Єгипті, рекомендовано зважити на наявні ризики подальшого перебування на території цієї держави та неухильно слідувати таким порадам:

- категорично не рекомендується здійснювати поїздки і перебувати на півночі та в центральній частині Синайського півострова, а також у пустельних районах на захід від долини ріки Ніл;

- виявляти пильність при відвідуванні північного узбережжя Єгипту, столиці країни та дельти ріки Ніл, туристичних місць у її долині, узбережжя Червоного моря (курорти міст Хургада, Ель-Гуна, Сафага, Затоки Макаді та Затоки Сома), а також південної частини Синайського півострова (курорти міст Шарм-ель-Шейх, Дахаб, Таба).

У разі перебування в курортних місцях Єгипту наполегливо рекомендуємо виявляти підвищену увагу та обережність, утримуватися від виїзду за межі місць організованого відпочинку, які знаходяться під охороною і наглядом сил безпеки. У випадку нагальної необхідності виїзду за межі місць організованого відпочинку, громадянам слід повідомляти про це адміністрацію готелю, рідних або представників туроператора.

З метою отримання інформації про події, які можуть вплинути на забезпечення безпеки в районі розташування наполегливо радимо постійно моніторити місцеві ЗМІ, а також інформаційні ресурси МЗС України та Посольства України в Єгипті (www.mfa.gov.ua, www.egypt.mfa.gov.ua).

Підвищену уважність рекомендуємо виявляти під час святкування в Єгипті релігійних (у т.ч. християнських) свят, та по можливості утримуватися від відвідування релігійних  святинь.

У разі різкого загострення ситуації необхідно неухильно виконувати вказівки посадових осіб, відповідальних за безпеку у місці проживання. Громадянам рекомендується зберігати в доступних місцях паспортні документи, кошти і речі, що знадобляться у випадку термінового залишення місця проживання.

При потраплянні в надзвичайну ситуацію, виникненні загрози життю та здоров’ю громадянам України слід невідкладно звертатися до Посольства України в Єгипті за номером телефону: +201 000039648, e-mail: [email protected] або на цілодобову «гарячу лінію» МЗС України: +38 044 238 1657, електронна пошта: [email protected].

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: