Гроші є, але їх використовують неефективно, – Супрун

p-354
Фото ілюстративне. Джерело: Інформаційний портал України

Зараз у Києві, Львові, Одесі, Харкові є мільярди гривень, які сидять на їхніх рахунках з економічного розвитку. Їх можна було б витрачати на охорону здоров'я, але вони чомусь цього не роблять.

Про це у інтерв'ю ВВС Україна розповіла керівниця МОЗ Уляна Супрун, розмірковуючи про проблеми фінансування медичної галузі.

«Протилежний приклад: місто Кропивницький, де за гроші з міського бюджету збудували один з найкращих перинатальних центрів, які мені доводилося бачити у своєму житті. Бо їхня місцева влада вирішила, що важливо дбати про охорону здоров'я своїх людей», – зазначила Уляна Супрун.

Читайте також: Трансплантація – це не ремонт машин, – Олександр Лінчевський

Нагадаємо, що днями у парламенті зареєстрували ініційований урядом пакет документів, які у разі ухвалення докорінно змінять систему охорони здоров'я в Україні.

На боці Уляни Супрун ряд і прем'єр, громадські організації, посли G7, а також релігійні організації, з якими співпрацює міністерство.

На думку керівника МОЗ питання буде нарешті вирішено, якщо парламент проголосує за подані законопроекти, що забезпечить нову систему фінансування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: