На Львівщині стартує проект, який боротиметься із бідністю

54546

На Львівщині, як і на Полтавщині та Харківщині, впроваджується пілотний проект щодо залучення до роботи членів малозабезпечених сімей та вимушених мігрантів.

Про це інформує Львівський обласний центр зайнятості.

Він діє в рамках реалізації Міністерством соціальної політики спільно з Міжнародним банком реконструкції та розвитку програми «Модернізація системи соціальної підтримки населення України» і передбачає додаткові можливості у сфері зайнятості для тих, хто отримує у відділах соціального захисту населення державну матеріальну допомогу. Ключова ціль експерименту – вивести малозабезпечених і внутрішньо переміщених осіб зі стану бідності та допомогти їм працевлаштуватися або започаткувати власну справу.

Аби донести інформацію про зміст проекту і його значення до органів місцевої влади, у тому числі голів сільських, селищних рад, лідерів об’єднаних територіальних громад, а також тих, хто може скористатися державними преференціями, посадовці Львівської обласної служби зайнятості разом з представниками управління соціального захисту населення та агропромислового комплексу облдержадміністрації організували низку зустрічей за круглим столом у районах області.

Предметні розмови вже відбулися у Яворівському, Мостиському, Бродівському, Самбірському, Турківському, Сколівському, Старосамбірському та Миколаївському центрах зайнятості.

Залучення учасників пілотного проекту до трудової діяльності здійснює державна служба зайнятості шляхом сприяння їм у працевлаштуванні, у тому числі на нові робочі місця, пропонуючи участь у громадських роботах, а також надаючи безвідсоткову фінансову допомогу на поворотній основі для організації підприємницької діяльності. На реалізацію проекту у Державному бюджеті закладені кошти у сумі 20 млн грн, тобто середній розмір допомоги для започаткування бізнесу на час проведення експерименту становитиме понад 60 тис. грн.

«Зустрічі зацікавлених у співпраці сторін – дуже корисна справа», – ділиться враженнями в. о. директора Львівського обласного центру зайнятості Оксана Іванчук. – Адже не всі новообрані голови територіальних громад володіють інформацією про стан локального ринку праці, знають, яким чином держава підтримує підприємницькі ініціативи. Зчаста діалог за круглим столом переростав у дискусію, де не було місця формалізму. А це означає, що порушена тема знайде своє продовження: почутою інформацією скористаються, її донесуть до малозабезпечених або внутрішньо переміщених осіб, що готові стартувати у бізнес. Важливо, що більшість розуміє: державні пільги та виплати не вічні. Рано чи пізно постане питання, як заробити на хліб насущний. То чому б нині не скористатися вигідними пропозиціями, зайнятися підприємницькою діяльністю та сплачувати податки до державної казни».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: