Туристам показали столицю великої слов’янської держави Білої Хорватії

IMG_7110_1493801838_613x344.8125_3_0

Майже півсотні мешканців Львівської області взяли участь у туристичній мандрівці до Стільського городища, що в Миколаївському районі. Як повідомили в управлінні туризму та курортів Львівської ОДА, унікальна екскурсія відбулась цієї суботи, 29 квітня.

Про це інформує прес-центр ЛОДА.

«Кожну мандрівку ми намагаємося зробити максимально пізнавальною та цікавою. Цього разу показали охочим туристам прадавню батьківщину хорватів, - зазначила начальник управління туризму та курортів Львівської ОДА Наталя Табака. – Вони, зокрема оглянути печерні храмові комплекси білих хорватів VIII-X ст, панораму Стільського городища, княжого дитинця й оборонних валів, а також греблі на річці Колодниці та храмові комплексів з жертовним велетенським каменем-диравцем».

За її словами, екскурсію проводив дослідник та автор відкриття Стільського городища Орест Корчинський. Він розповів мандрівникам, що колись розміри самого лише дитинця Стільського городища займали площу в 15 гектарів,  а все місто - 250 гектарів. Від Дністра до городища провели 11-кілометровий канал, яким до міста підпливали човни. Зараз на цьому місці залишилось лише річище ріки, яке також відвідали учасники суботньої мандрівки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: