Макрон вже визначився з кандидатурою майбутнього прем`єра

Проєвропейський кандидат у президенти Франції Еммануель Макрон, який за соціологічними опитуваннями повинен перемогти у другому турі виборів 7 травня, визначився з кандидатурою майбутнього прем`єр-міністра країни.

Як повідомляє сайт французького телеканалу France 24, Макрон оголосить склад майбутнього уряду після того, як обійме посаду президента в разі перемоги на виборах.

Читайте також: Політолог Олексій Полтораков розповів, чому Україні не варто боятися перемоги Ле Пен на виборах

Разом з тим, як випливає зі слів Макрона, він не поінформував людину, яку хоче бачити на посаді голови французького уряду зі своїм рішенням. Відповідаючи на запитання, чи ця особа була поінформована про відповідне рішення, він сказав, що ні, і що про це відомо тільки йому. Також кандидат не надав додаткової інформації щодо його або її персони на посаду прем`єра.
«Якщо мене оберуть, я наступного тижня працюватиму над завершенням формування уряду, але оголошення про це буде зроблено після передачі влади», - заявив Макрон, маючи на увазі передачу влади від чинного президента Франсуа Олланда, що згідно з очікуваннями, має відбутися у вихідні дні після виборів.
Також кандидат сказав, що його прем`єр «матиме досвід у політичній галузі, здатність очолювати парламентську більшість, здатність старанно керувати оновленим урядом, який також включатиме досвідчених чоловіків і жінок».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: