Все попереду: і наше місце в Європі, і наша роль в світі, - Владика Борис Ґудзяк

img1023-b3132167a066af39f6cf9a565f268e05

У Львові – День міста. З цієї нагоди у приміщенні міської ради відбулись урочисті збори за участю представників влади, духовенства, дипломатичного корпусу, науковців, громадських та культурних діячів. З вітальним словом до присутніх звернувся єпископом Української греко-католицької церкви Єпархії святого Володимира Великого в Парижі для українців візантійського обряду у Франції, країнах Бенілюксу та Швейцарії Борис Ґудзяк.

Про це інформує прес-центр ЛМР.

Владика є також громадським діячем, провідним науковцем у галузі церковної історії, президентом Українського Католицького Університету. У 2007 році Владика Борис Ґудзяк став почесним громадянином міста Львова, а 2015 р. – кавалером Орден Почесного легіону.

«Хочу вам засвідчити, що з великою любов’ю і пошаною до цього міста, до нашого народу ставляться французи, наші жителі в Бенілюксі і Швейцарії, і вся велика українська діаспора, яка дивиться на Львів на Святоюрську гору, маючи практично кожен в своєму домі чи дереворит, чи графіку Сороки, чи картини Едварда Козака, на яких зображена Ратуша, наш Собор святого Юра, який представляє вас і значення вас для нас усіх.

Ми рівняємся на Львів. Ми гордимося Львовом. І ми дуже надіємся на Львів.

Останній рік, можливо, був непростий. Але і ці випробування місто пройшло, країна проходить. В Європі люди задумались, що це означає – віддавати своє життя за єдність в Європі. Молоді покоління в Європі забули то, що здобули їхні батьки такою дорогою ціною. І тому свіжість пошуку і подвигу львів’ян і українців, християн, європейців, членів всіх конфесій, які так об’єднались на Майдані, є пророчим стимулом в Європі, яка шукає своїх нових орієнтирів.

Мені так приємно бути тут сьогодні з вами. Вітати наше Богом благословенне місто, нашу громаду. І хочу вас запевнити про молитву за вас, за солідарність, і підтримку. Будьте собою! Ідіть за прикладом великого Митрополита і Патріарха Йосифа, якого цього року 125-ліття з дня народження, який прищепляв свідомість і любов до цього міста, цієї української сім’ї. Все попереду: і наше місце в Європі, і наша роль в світі.

Схиляю голову  перед всіма вами і нашими братами на фронті, які ту нашу гідність захищають. І вітаю нашу молодь, тих подвижників, які будуть сьогодні нагороджені. Єднаймося і молитвою, і духом, і доброю гадкою, миром і радістю! Христос воскрес!», – сказав єпископом Української греко-католицької церкви, Єпархії святого Володимира Великого в Парижі для українців візантійського обряду у Франції, країнах Бенілюксу та Швейцарії Борис Ґудзяк.

Завершились урочисті збори з нагоди відзначення 761-ї річниці Дня м. Львова виконанням хором «Гомін» «Боже Великий Єдиний».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: