У львівському музеї Франка пройшов перший філософський сніданок

У музеї Івана Франка пройшов перший філософський сніданок.

Про це повідомили у прес-службі Львівської міськради.

Темою першого сніданку стало обговорення, а що ж нами керує – любов чи голод. За словами Богдана Тихолоза, директора музею Івана Франка, тема інспірована самим Іваном Яковичем Франком у його творчості.

«Дім Франка має сьогодні чудову подію у цілком новому форматі як для музею. Я б назвав її «філософічним сніданком» у діалогічному форматі. І нам дуже приємно, що перший філософський сніданок відбувається в домі Франка. До музею завітають багато цікавих і відомих осіб, як Андрій Содомора – один з найяскравіших мислителів нашого часу, філософ Андрій Дахній, багато мистецтвознавців, культурологів. Тема про яку будемо говорити проста і складна водночас – любов і голод. Адже у своєму трактаті 1903 року «Що таке поступ?», він говорив, що є два рушії людського життя – це любов і голод», - розповів Богдан Тихолоз, директор Дому Франка.

За словами Богдана Тихолоза, у найближчий час у музеї Франка відбудеться ще багато цікавих подій, пов’язаних із Днем музею, який відзначають 18 травня, та з Днями пам’яті Івана Франка. Одна з центральних подій - це ексклюзивна, короткотермінова виставка, яка називатиметься «Скарби Франкового дому», де вперше із фондів музею буде продемонструвано автентичні речі, які ще ніколи не експонувалися.

Через три тижні заплановано наступні сніданки. Вони відбуватимуться в музеях Соломії Крушельницької, музей Олекси Новаківського та ін.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: