Організатори перепрошують за незручності, з якими зіткнулись учасники концерту на площі Ринок

Однією з центральних святкових подій з нагоди відзначення Дня міста у програмі заходів був святковий концерт на відкритій сцені на північній стороні пл.Ринок.

Про це інформує прес-центр ЛМР.

До участі в концерті були запрошені одні з найкращих колективів нашого міста – починаючи від дитячих (наприклад, народних ансамблів танцю «Мрія» та «Горицвіт») і включно з групою професійних солістів Львівського національного академічного театру опери та балету та симфонічним оркестром INSO-Львів.

«Рішення, на який час збирати учасників колективів на пл.Ринок, приймали безпосередньо керівники/адміністратори кожного колективу, знаючи час їхнього виходу на сцену та враховуючи необхідність настановчих зборів, потребу координації, факт можливого переодягання/перезування, мінімізуючи ризик запізнення дітей тощо.

Усіх керівників творчих колективів було інформовано, що учасники концерту для захисту від дощу, а також для переодягання/перезування мають можливість використовувати технічну гримерку в заднику сцени, приміщення Чорної кам’яниці, що знаходиться позаду сцени (пл.Ринок,4, Львівський історичний музей), а також низку приміщень в Ратуші.

З огляду на кількість учасників кожного залученого колективу, організаційні моменти повідомлялись художнім керівникам/адміністраторам колективів, які мали б відповідну інформацію поширити серед учасників очолюваного колективу та їхніх батьків.

На жаль, перед початком концерту розпочався сильний дощ (із засіканням на сцену), який завершився десь о 15.15 год. Ще 20 хв. було потрібно для прибирання лінолеуму сцени та його сушіння, аби забезпечити максимально комфортні та безпечні умови для виступу танцювальних колективів. Відтак, з огляду на погодні умови, початок концерту був затриманий орієнтовно на 35 хв.

Слід наголосити, що це типова річ для концертів у форматі open air, коли і учасники, і глядачі суттєво залежні від погодніх умов, що розуміли усі керівники творчих колективів і що обговорювалось на організаційних нарадах. Більш того, враховуючи фактор затримки початку, усім колективам було запропоновано розглянути можливість скорочення/коригування свого виступу, чим деякі колективи скористались.

Варто також зазначити, що, як показує досвід, дуже часто учасники колективів, які очікують свого виступу, свідомо відмовляються від можливості провести час в приміщеннях, надаючи перевагу перебуванню безпосередньо біля сцени, що дозволяє їм побачити виступи колег, поспілкуватись, зробити світлини тощо.

Організатори перепрошують за незручності, з якими, з огляду на погодні умови, зіткнулись учасники концерту. Водночас, художні керівники кожного колективу запевняли, що  усі учасники усвідомлюють особливості виступу у громадському просторі, але з радістю погоджуються на ці незручності, щоб мати можливість виступити на головній сцені Львова під час святкування Дня міста та показати свій талант львів’янам і гостям нашого міста. Що, зрештою, усі творчі колективи успішно зробили, подарувавши незабутні виступи, за що їм усім величезна подяка», - зазначили в управлінні культури Львівської міської ради.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: