Оця фінансова децентралізація – це є великий міф, — Садовий

18053017_1781960572119217_2135185563_o

Львову доведеться виділити 30 млн. грн. на фінансування оплати праці 360 працівників ПТУ.

Про це інформує прес-центр ЛМР.

Як повідомив директор департаменту фінансової політики ЛМР Олег Іщук, внесені доповнення до Постанови Кабінету міністрів України, яка регламентувала фінансування оплати праці працівників ПТУ. Відповідно до внесених змін, 360 працівників ПТУ переводяться із фінансування з державного бюджету на фінансування з міського бюджету. Для Львова це означатиме додаткових 30 млн. грн. в рік.

«Держава має фінансувати профтехосвіту, тобто викладачів. А останнім рішенням Уряду фактично 30 мільйонів з нас списують, бо міняють рішення. Таким чином оця фінансова децентралізація – це є великий міф, тому що з кожним роком ми будем мати все менше і менше коштів», - наголосив міський голова Львова А. Садовий.

«Згідно із змінами до Бюджетного кодексу України, усі ПТУ на території міста Львова фінансуються із двох джерел: за рахунок субвенцій із державного бюджету і за рахунок коштів місцевого бюджету.

Відповідно, Бюджетний кодекс передбачив, що всі професійні технічні заклади державної і комунальної власності фінансуються за рахунок державної субвенції в частині забезпечення видатків на здобуття повної загальної освіти. Згідно Постанови Кабінету міністрів до цього часу туди відносилися категорії працівників, яких у Львові налічується 890 осіб. Їх оплата праці підлягала фінансуванню за рахунок освітньої субвенцій з державного бюджету для ПТУ. Для них було виділено державою 70 млн. грн. Цих грошей якраз вистачало для фінансування заробітної плати цих 890 працівників профтехосвіти.

Але вийшла нова Постанова Кабінету міністрів, яка внесла таке доповнення до вищесказаного: «а саме, на оплату праці з нарахуваннями для викладачів, які викладають предмети згідно з державними стандартами базової повної загальної освіти».

Тому, згідно цього доповненням, випадають із фінансування за рахунок державної субвенції і переводяться на фінансування з місцевого бюджету 360 працівників профтехосвіти. У рік це буде складати 30 млн. грн. для бюджету Львова»,- розповів Олег Іщук, директор департаменту фінансової політики ЛМР.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: