У Підгорецькому замку презентують «Історію солдата»

Book of life concept, dreamland
Illustration of magic opened book covered with grass, compass, tree and stoned way on woody floor, balcony. Fantasy world, imaginary view. Book, tree of life, right way concept. Original screensaver.

У четвер, 18 травня, у Міжнародний день музеїв, у стінах Підгорецького Замку глядачам представлять постановку «Історія солдата» Ігоря Стравінського.

Про це інформує прес-центр ЛОДА.

«Нам здається, що «Історія солдата» дуже підходить до мурів Підгорецького замку, – зазначив Генеральний директор Львівської національної галереї мистецтв ім. Б. Возницького Тарас Возняк. – Це історія про молодих хлопців, які ризикували своїм життям під час та після Першої світової війни. Її історія так само понищила Підгорецький замок, як і долі мільйонів солдат».

За його словами, «Історія солдата» у древніх стінах – це  оживлення руїни, якою поки що є замок. «Ми ще не можемо відреставрувати його – на це потрібно щонайменше 30 млн євро. Проте, бодай в такій формі стараємося відновлювати та привертати увагу», – додав Тарас Возняк.

Директор Львівської обласної філармонії Володимир Сивохіп висловив сподівання, що захід приверне увагу до замку і в майбутньому Підгорецький замок стане Галицький Версалем.

Постановка відбудеться у межах XXXVII Міжнародного музичного фестивалю «Віртуози» як концерт «Передвідкриття».

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: