У Рівному чоловік намагався організувати антиукраїнську акцію

У Рівному повідомлено про підозру чоловіку, який намагався організувати антиукраїнську акцію.

Як повідомили у прес-службі прокуратури Рівненської області, слідчим СБУ повідомлено про підозру 32-річному жителю Києва у вчиненні закінченого замаху на посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ознаки злочину, передбаченого ч.2 ст. 15, ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України).
Підозрюваний організував спробу проведення 10 травня поточного року несанкціонованого мітингу у Рівному із залученням за винагороду групи осіб (в т.ч. так званих «стрімерів»).

«І хоча «псевдоакцію» було одразу припинено правоохоронцями спільно із місцевими активістами, дану подію того ж дня було використано низкою російських ЗМІ для формування у громадян негативної думки та ставлення до України, зокрема до її державних структур (наприклад, під заголовками «Неонацисты устроили драку с копателями янтаря в Ровно»)», - сказхано у повідомленні.
В учасників вилучено плакати та листівки під гаслами «Ровенская Республика», «Бурштин – надбання Рівненської народної республіки» та інші.
За ініціативи прокуратури до підозрюваного суд застосував запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави.
Досудове розслідування у даному кримінальному провадженні триває.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: