КНДР вчергове здійснила запуск балістичної ракети

Північна Корея здійснила ще один тестовий запуск балістичної ракети через кілька днів після вступу на посаду нового президента у Південній Кореї. Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на BBC.

Північна Корея здійснила ще один тестовий запуск балістичної ракети через кілька днів після вступу на посаду нового президента у Південній Кореї. Про це повідомляє Європейська правда  з посиланням на BBC.

Ракета була запущена недалеко від північно-західного району Кусон. Пролетівши сотні миль, ракета впала в Японському морі.

Тихоокеанське командування США підтвердило факт запуску ракети з боку КНДР і зазначило, що випущена ракета не була міжконтинентальної і не загрожувала США.

Повідомляється, що характер запуску досі не визначено, проте експерти кажуть, що останній тест показав більший діапазон, ніж попередні тести.

За словами японського міністра оборони, ракета впала на відстані приблизно 400 км від східного узбережжя Північної Кореї. У Японії припускають, що це міг бути запуск нового типу ракети.

BBC відзначає, що такі дії мають безпосередній тиск на президента Південної Кореї Мун Чже Іна, який агітував за більш ефективну взаємодію з КНДР.

Після проведення екстреного засідання ради безпеки, Мун назвав останній запуск ракети "провокацією".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: