84% передвиборчих обіцянок народних депутатів досі не виконані, – експерт

khabar

84% передвиборчих обіцянок народних депутатів досі не виконані.

Про це під час прес-конференції повідомила директор, шеф-редактор аналітичного порталу «Слово і діло» Катерина Пітєніна, передає УНІАН.

«Сьогодні ми можемо фіксувати, що 16% передвиборчих обіцянок народні депутати спромоглись виконати. 84% обіцянок досі є невиконаними, і туди ми враховуємо як ті обіцянки, які вже ніколи не будуть виконані, що очевидно, так і ті обіцянки, які ще депутати мають змогу впродовж двох років все-таки виконати. Із загальної кількості передвиборчих обіцянок – 1940 – виконані 305. Досі не виконано 1635 обіцянок», - повідомила вона.

У свою чергу політолог, експерт «Слово і діло» Валентин Гладких переконаний, що причина таких показників не стільки у виборчій системі, скільки у політичній культурі громадян України. За його словами, більшість невиконаних обіцянок спричинені «неадекватністю очікувань виборців».
На думку експертів, передвиборчі обіцянки, навіть якщо вони є частиною передвиборчої програми, лишаються для політиків не дороговказом для дії, а складовою передвиборчої агітації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: