Порошенко розраховує, що Україна в майбутньому стане членом Шенгенської зони

18491544_1013060708828321_7249817988595680233_o

Президент України Петро Порошенко розраховує, що Україна в майбутньому стане членом Шенгенської зони.

Про це Порошенко повідомив під час прямого включення з Мальти в ефірі телеканалу ICTV.

«Зараз у нас 52 країни, з якими у українців є безвізовий режим, 34 країни зараз приєднуються до безвізового режиму. За моїм дорученням буде проведено переговори з країнами «білої шенгенської зони» - це ще близько 30 країн центральної та південної Америки, країн Азії, окремих країн Європи... та кількість країн, куди українці зможуть подорожувати без віз буде перевищувати 100 країн», - заявив він.

«Я хочу зараз наголосити, що моя мета – щоб Україна стала членом Шенгенської зони, щоб Україна внаслідок своїх рішучих реформ, які ми будемо налаштовані рішуче продовжувати, ставила перед собою наступне амбітне завдання для того, щоб з Харкова до Лісабона можна було проїхати без зупинок на кордонах. Впевнений в тому, що нашою рішучістю, нашими амбітними цілями ми зможемо це довести», - додав глава держави.

Нагадаємо, 11 травня Рада Євросоюзу ухвалила рішення, яким остаточно затвердила надання громадянам України безвізового режиму з країнами-членами ЄС.

Рішення 17 травня мають підписати президенти Європарламенту та Ради ЄС.

Після підписання законодавчий акт має бути оприлюднений в Офіційному журналі ЄС, і за 20 днів після цього він набуде чинності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: