У Києві затримано організатора викрадення та вбивства у 2014 році черкаського журналіста Сергієнка

1662256

У Києві поліція затримала організатора викрадення та вбивства у 2014 році черкаського журналіста Василя Сергієнка.

Про це повідомили у Департаменті комунікації Нацполіції, про це сьогодні заявив голова Національної поліції Сергій Князєв.

Нагадується, що у квітні 2014 року до поліції звернулась мати черкаського журналіста і повідомила, що її сина невідомі особи iз застосуванням фiзичної сили, примусово посадили до автомобiля та вивезли в невідомому напрямку. За даним фактом поліція розпочала кримінальне провадження.

Оперативники провели комплекс оперативних заходів та 11 квітня 2017 року поліція затримала зловмисника, причетного до вбивства.
За словами Князєва, під час проведення подальших оперативних заходів поліцейські встановили й організатора вбивства журналіста.
47-річного уродженця Вінницької області було оголошено у розшук за ч.2 ст.194 (умисне знищення або пошкодження майна), ч.3 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), п.11-12 ч.2 ст.115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

«Сьогодні, 16 травня, організатора вбивства черкаського журналіста Василя Сергієнка було затримано у столиці працівниками карного розшуку поліції Києва та Черкаської області. Співробітники поліції діяли професійно та оперативно – зловмисник навіть не встиг вчинити опір», – повідомив голова Нацполіції.
Для проведення подальших слідчих дій зловмисника доставлено до Головного управління Національної поліції в Черкаській області. Поліція перевіряє його на причетність до вчинення інших кримінальних правопорушень та встановлює мотив та причини вчинення кримінального правопорушення. Тривають слідчі дії.

До слова, 4 квітня 2014 року до чергової частини Корсунь-Шевченківського райвідділу міліції звернулась мати 48-річного журналіста із заявою про те, що невідомі особи із застосуванням фізичної сили посадили її сина до автомобіля та вивезли в невідомому напрямку.
5 квітня тіло Сергієнка зі слідами катування, з пакетом на голові, з ножовими пораненнями, наручниками на руках було знайдено закопаним у землю в лісі в Корсунь-Шевченківському районі Черкаської області.
11 квітня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив про затримання у Київській області підозрюваного у скоєнні вбивства Сергієнка.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: