У Львові поліція розшукує керівника підприємства «Укроборонпрому», якого підозрюють у сутенерстві

6524wanted_title

Нацполіція Львівщини оголосила у розшук директора ДП «Львівський завод ЛОРТА» Олега Погребняка, якого підозрюють у сутенерстві і втягуванні у заняття проституцією. Відповідне оголошення з’явилося на сайті ГУ НП у Львівській області.

«Головним управлінням Національної поліції у Львівській області розшукуються громадяни:

Степанов Дмитро Юрійович, 23.01.1969 р.н., уродженець м. Харків

Погребняк Олег Леонтійович, 17.02.1971  р.н., житель м. Львова

Обидва громадянина підозрюються у вчиненні злочину, передбаченого  ч.3. ст.303 Кримінального кодексу України (сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією).

Всім, кому відомо про можливе місцеперебування обох громадян, просимо повідомити за телефонами: 258-67-23,102, 258-60-02, 0962861191 або на оперативну лінію «102».

Будемо вдячні усім, хто надасть будь-яку інформацію  про розшукуваних осіб», – йдеться у повідомленні.

Олег Погребняк – відома особа у бізнесових колах і не тільки. У березні 2016 року він очолив підприємство «Укроборонрому» ДП «Львівський завод «Лорта». Це призначення викликало чималий резонанс, тому що раніше він був керівником іншого підприємства «Укроборонпрому» з грифом «таємно» – науково-технічного комплексу «Імпульс», що випускає техніку, яка може передати інформацію з будь-якого каналу зв’язку – супутника, наземного, тропосфери, GSM-каналу, Інтернету, комутованого каналу. 2015 року діяльністю НТК «Імпульс» зацікавилися журналісти. По-перше, було дивним саме призначення, адже Олег Погребняк раніше не мав жодного стосунку до військових технологій, а заробив свої статки продажем контрактів на підключення та телефонні поповнення рахунків мобільного оператора.

На посаді НТК «Імпульс» Олег Погребняк відзначився відкриттям кримінального провадження.

Йдеться про угоду з компанією «Глобалтрейд груп» на поставку восьми захищених планшетних комп’ютерів на суму 840 тисяч гривень – з грошей, які не було освоєно в рамках ДОЗу. Акт прийому приладів був підписаний, а ось самих приладів ніхто так і не побачив. Їхнім пошуком зайнялися СБУ і військова прокуратура.

Читайте також: Підприємство «Укроборонпрому» очолює директор-латифундист

В ухвалі Печерського районного суду від 18 березня 2016 року зокрема зазначається: «Досудовим розслідуванням встановлено, що 25.12.2014 року між Державним підприємством «Науково-технічний комплекс «Імпульс» (код ЄДРПОУ 14307765) (далі ДП «НТК «Імпульс»), в особі генерального директора ОСОБА_3, та ТОВ «Глобалтрейд груп» (код ЄДРПОУ 39361087), в особі директора ОСОБА_4, укладено договір на постачання 8-ми захищених планшетних комп'ютерів ТА-10 загальною вартістю 840 тис. грн.

Так, згідно акту приймання-передачі, підписаного директором ДП «НТК «Імпульс» ОСОБА_3 та директором ТОВ «Глобалтрейд груп» ОСОБА_4, постачання виконано в повному обсязі.

Однак відповідно до пояснень кладовщика ДП «НТК «Імпульс» ОСОБА_5, нею згідно накладної № СФ 00000058 від 05.03.2015 року було прийнято лише один захищений планшетний комп'ютер ТА-10.

Крім того, згідно допиту директора ТОВ «Глобалтрейд груп» ОСОБА_4, встановлено, що остання ніякої участі у здійсненні господарської діяльності з боку ТОВ «Глобалтрейд груп» не приймала, працівники ТОВ «Глобалтрейд груп» їй не відомі, чим займалось вказане підприємство їй також не відомо, жодних документів фінансово-господарської діяльності вона не підписувала та ніяких договорів з контрагентами не укладала.

В свою чергу, в ході обшуку 16.06.2015 року на Державному підприємстві «Науково-технічний комплекс «Імпульс» (код ЄДРПОУ 14307765) було виявлено фінансово-господарські документи щодо перерахування грошових на загальну суму 1064647, 02 грн (один мільйон шістдесят чотири тисячі шістсот сорок сім гривень) 02 коп. на розрахунковий рахунок № 26005000560004 відкритий ТОВ «БУДІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ «ЕДІФЕЙС» (код ЄДРПОУ 39280532) в банку ПАТ «Класикабанк» (МФО 306704)»…

Згідно із матеріалами справи, йдеться про невстановлених осіб НТК «Імпульс», які

розтратили бюджетні кошти у сумі понад 1 064 647 грн, перерахувавши їх на банківський рахунок підприємства, яке має ознаками фіктивності.

Додамо, що ТОВ «БК «Едіфейс», згідно із даними YouControl, була зареєстрована у 2 липні 2014 року в Слов’янську. Уповноваженою особою фірми значиться Ольга Ващак, пов’язана загалом з 31 компанією. Розмір статутного капіталу – 100 гривень. (До речі, на той момент Слов’янськ був зайнятий проросійськими сепаратистами і звільнений 5 липня.)

Втім, наразі не про це.

Незважаючи на скандал і кримінальне провадження,

Олег Погребняк у березні 2016 року стає директором ДП «Львівський завод «Лорта», яке теж входить до системи «Укроборонпрому».

І ось черговий скандал – директора заводу оголошують у розшук. Олега Погребняка підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого  ч.3. ст.303 Кримінального кодексу України (сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією).

Справа розглядається Галицьким районним судом Львова. З матеріалів справи відомо, що 2013 року була організована стійка злочинна група, яка займалася сутенерством. В ухвалі Галицького суду від 22 березня нинішнього року, зокрема, зазначається: «У ході досудового розслідування встановлено, що ОСОБА_4, неодноразово викликався для проведення слідчих дій, однак на виклики не з’явився та не з’являється, що дає підстави слідству вважати, що тим самим ОСОБА_4 намагається уникнути кримінальної відповідальності. Про поважність причини неприбуття, адвокати ОСОБА_4 слідству надали клопотання про неможливість прибуття останнього у зв’язку з перебуванням у відрядженні, і при цьому надали не належним чином засвідчену копію наказу №54 від 14.02.2017 ДП Львівський державний завод «ЛОРТА» про відрядження директора ОСОБА_4, терміном на 10 днів з 15 лютого до 24 лютого 2017 року для участі у Міжнародній виставці «IDEX-2017» в м. Абу-Дабі (ОАЕ)».

Отже, логічним наслідком стало оголошення директора ДП «Львівський завод «ЛОРТА» у розшук. Крім того, він є фігурантом не лише цього кримінального провадження. Тому досі залишається відкритим питання, хто, як і чому призначив Олега Погребняка директором підприємства, що входить до складу «Укроборонпрому»?...

Далі буде…

Оксана ДУДАР

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: