Олег Синютка зустрівся з учасниками АТО, які зазнали поранень чи отримали інвалідність

a06779cf6497442b65fd5fae52113a1d_XL

Сьогодні, 20 травня, відбулась зустріч голови Львівської облдержадміністрації Олега Синютки з учасниками АТО, які зазнали поранень чи отримали інвалідність. Спілкувалисяз українськими воїнами також очільники соціальних служб, військового комісаріату, Держгеокадастру, керівники структурних підрозділів Львівської ОДА, щоб допомогти бійцям вирішити їхні нагальні питання.

На початку зустрічі присутні вшанували пам'ять полеглих воїнів АТО хвилиною мовчання.

Керівник департаменту соціального захисту населення ЛОДА Наталія Кузяк розповіла присутнім про забезпечення житлом учасників АТО, яким встановлена група інвалідності, забезпечення санаторно-курортними лікуванням та реабілітацією.

Посадовець повідомила про те, що у 2017 році внесли взміни до механізму та порядку забезпечення санаторно-курортного лікування. Відтепер не видаватимуть путівок, що зменшить невідповідність тим потребам, які є в учаників АТО. Санаторно-курортне лікування здійснюватимуть через відшкодування санаторно-курортному закладу вартості путівки.

"Це означає, що кожен, хто має право на путівку зможе самостійно обирати заклад, в якому він би хотів оздоровитися і який відповідає профілю захворювання. Для цього орган соціального захисту населення укладає трьохсторонню угоду з учасником АТО та санаторно-курортним закладом. Встановлено граничну вартість путівки: для учасників бойових дій – 6300 (з ПДВ), для інвалідів війни - 5250 (без ПДВ). На обліку для забезпечення санаторно-курортним лікуванням цьогоріч перебуває 821 учасник бойових дій, 25 інвалідів війни", - зазначила директор департаменту соціального захисту населення Львівської ОДА Наталія Кузяк.

Серед основних питань, які озвучували військові: отримання земельних ділянок та житла, лікування й реабілітації, медичного забезпечення.

Олег Синютка наголосив, що питання землі є важливим, адже за попередньою статистикою зустрічей з учасниками АТО, які відбувалися у районах та містах Львівської області, більшість питань стосувалися саме цієї тематики.

"Станом на 01.05.2017 всього до органів місцевого самоврядування та до Головного управління Держгеокадастру у Львівській області звернулося 19058 учасників АТО зі зверненнями про надання земельних ділянок, за результатами розгляду яких по 13185 прийняли відповідні рішення про надання дозволу на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення ділянок. З них для житлового будівництва – 4627 (490,2 га), для ОСГ -2534 (3950,2 га), для ведення садівництва – 5793 (644,3 га), для дачного будівництва – 231 (20,2 га)", - повідомив заступник начальника Головного управління Держгеокадастру у Львівській області Богдан Лещук.

Очільник Львівської області Олег Синютка наголосив, що Львівська облдержадміністрація робить усе можливе, щоб максимально спростити та наблизити до учасників АТО надання всіх послуг та пільг, які їм належать.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: