У Житомирі в рамках заходів до Дня Європи відкрили меморіальну дошку Леху Качинському

Сьогодні у Житомирі в рамках заходів до Дня Європи в Україні відкрили меморіальну дошку президенту Польщі Леху Качинському, який загинув в авіакатастрофі біля Смоленська (Росія).

Меморіальну дошку встановили на фасаді будинку, розташованого за адресою вулиця Леха Качинського, 2.

Участь у заході з вшанування пам`яті загиблого в авіакатастрофі Леха Качинського взяли віце-прем’єр-міністр України Геннадій Зубко, житомирський міський голова Сергій Сухомлин, голова Житомирської обласної адміністрації Ігор Гундич, голова Житомирської обласної ради Володимир Ширма, громадськість, житомиряни.
Також на урочистостях були присутні віце-спікер Сейму Республіки Польща Ришард Терлецький, міністр Канцелярії президента Республіки Польща Адам Квятковський, надзвичайний і повноважний посол Республіки Польща Ян Пєкло, консул Генерального консульства Республіки Польща у Вінниці Томаш Олейнічак, член Національної ради з питань розвитку при президенті Республіки Польща Рафал Дзєнцьоловський та інші.
У виступі на урочистостях Зубко, зокрема, зазначив, що «Лех Качинський – це та людина, яка відстоювала та підтримувала, і фактично, була ініціатором українсько-польського діалогу».

«Починаючи з «Солідарності», політичної сили, яка вивела Польщу вперед та дала можливість провести реформи, будучи мером Варшави, а потів ставши президентом, він фактично зробив так, що сьогодні Україна також долучається до Європейського Союзу. Житомир став другим містом після Одеси, де відкрили меморіальну дошку та назвало вулицю іменем Леха Качинського. Це вираження нашої поваги, яку ми хочемо передати польському народу», - зауважив він.
Представники польської делегації висловили вдячність міській владі та польській громаді міста за відкриття меморіальної дошки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: