Головний медик Львівщини виступає за продаж приміщень охорони здоров’я

SAM_7144
В.о. начальника департаменту охорони здоров'я Львівської облдержадміністрації Ірина Микичак. Фото: Дивись.info

В.о. начальника департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації виступає за продаж комунального майна, яке використовується закладами охорони здоров’я.

Директор департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації виступає за продаж комунального майна, яке використовується закладами охорони здоров’я.

Відповідну думку посадовиця озвучила 23 травня, під час круглого столу, повідомляє кореспондент ІА Дивись.info.

Директор департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Ірина Микичак переконана, що система охорони здоров’я області має у свої власності занадто багато приміщень. Їх, за словами посадовиці, просто не можливо утримувати у якісному і сучасному стані. Крім того, вони не потрібні для лікувальних цілей, оскільки частина з них — господарські.

«В охорони здоров’я по області є близько 1700 будівель. Стаціонарна мережа Львівщини надзвичайно громіздка, тому ми проводимо її оптимізацію: скорочуємо кількість ліжок. Їх зменшення жодним чином не вплинуло на обсяг і якість надання меддопомоги. Навпаки, за ці гроші ми впровадили сучасні методики лікування і наблизилися до європейських стандартів», — зауважила Ірина Микичак.

Читайте також: В облраді пояснили, чому розпродають комунальне майно

Також директор департаменту зазначила, що система охорони здоров’я області сьогодні гостро потребує нового обладнання. І саме гроші з приватизації комунальної власності мають забезпечити його купівлю.

«Звичайно, нас звинувачують у тому, що департамент охорони здоров’я разом з обласною радою вирішив продати приміщення. Але ми зацікавлені у тому, щоби вивільнені приміщення продали за дуже високу ціну і ці кошти пішли в охорону здоров’я», — додала Ірина Микичак.

Вона переконана, що гроші з продажу приміщень фтизіатричної служби варто віддати на придбання мобільних флюорографів у райони для проведення ранньої діагностики та обладнання для протитуберкульозних стаціонарів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: