Експерт назвала умови, за яких газ населенню поставлятимуть різні компанії

http://photo.unian.net
Фото ілюстративне. Джерело: УНІАН

Сьогодні у Львівській області діє щонайменше 45 компаній-постачальників газу, утім жоден з них не хоче братися за постачання газу населенню.

Про це під час прес-конференції 30 травня повідомила начальниця відділу розрахунків з фізичними та юридичними особами ТОВ «Львівгаз збут» Ольга Чабан, передає ІА Дивись.info.

Експерт відзначила, що на вільному ринку постачальники продають природній газ в середньому за ціною 11 грн за м. куб. У той же час, максимальна торгова націнка на продаж газу для населення обмежена урядовою постановою на рівні 2,5%.

«Сьогодні у Львівській області діє щонайменше 45 компаній-постачальників газу. Проте всі вони займаються постачанням палива для комунально-побутових, промислових та бюджетних споживачів. Наразі жоден з них не цікавиться продажем енергоресурсу для населення, яке є найменш платоспроможним. Адже постачання газу цій категорії споживачів несе багато ризиків. Наприклад, за умови невчасних розрахунків компанія отримує штрафні санкції у розмірі подвійної облікової ставки НБУ», — зазначає Ольга Чабан.

Читайте також: Львів’янам пояснили, чому зросла ціна на газ

За її словами, аби на ринок постачання газу населення вийшли інші постачальники і функціонувала не тільки компанія-монополіст НАК «Нафтогаз України», необхідно:

  1. Встановити торгівельну націнку на рівні покриття витрат
  2. Відділити транспортні послуги від ціни газу
  3. Монетизувати субсидії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: