З 1 червня запрацює загальноєвропейський мобільний номер дитячої «гарячої лінії»

582aaf7c1339e

В Україні з 1 червня запроваджується робота загальноєвропейського мобільного номера дитячої телефонної ”гарячої лінії”.

В Україні з 1 червня запроваджується робота загальноєвропейського мобільного номера дитячої телефонної «гарячої лінії».

Про це на засіданні круглого столу повідомила президент громадської організації «Ла Страда-Україна» Катерина Левченко.
«Рішенням Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв`язку та інформатизації, для організації у мережах мобільного зв`язку було виділено номер 116111 для національної дитячої «гарячої лінії», яка працює на базі громадської організації «Ла Страда-Україна», - сказала вона.

Левченко зауважила, що таким чином, «Україна стала ще однією європейською державою, яка приєдналася до єдиної системи дитячого телефонного консультування з єдиним європейським номером 116111».
«З 1 червня доступ до дитячої «гарячої лінії» буде таким чином спрощений», - сказала вона.

За словами Левченко, в організації прагнули, аби номер був коротшим, доступнішим та легшим для запам`ятовування, а також щоб безпосередньо діти, які «мають питання, мають проблеми, мають складнощі у своєму житті, могли звертатися на цей номер».
Водночас президент громадської організації повідомила, що минулого року на національну дитячу «гарячу лінію» надійшло понад 45 тис. звернень від дітей та про дітей. 85% цих дзвінків - саме від дітей. За чотири місяці цього року надано вже 13,5 тис. консультацій.

Левченко також зауважила, що хоч номер 116111 і починає працювати з 1 червня, але існуючий номер ”гарячої лінії” 0 800 500 225, на який безкоштовно можна телефонувати зі стаціонарних телефонів, наразі теж залишається працювати.
Своєю чергою директор Департаменту зв’язку Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації, Іван Хохотва, зокрема, зазначив, що два оператора мобільного зв`язку вже мають змогу запровадити обслуговування номера 116111, а днями очікуються документи від ще двох.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: