Чому та як довго гарячу воду у Львові подаватимуть за графіком

5803147626346212

2 травня виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення подавати гарчу воду за графіком.

Влітку і до початку опалювального сезону львів’яни не отримуватимуть гарячу воду з 23:00 до 05:00. Про це під час брифінгу повідомив начальник управління інженерного господарства ЛМР Олександр Одинець, інформує кореспондент ІА Дивись.info.

«Рішення виконавчого комітету щодо встановлення графіку подачі гарячої води у Львові прийнято на підставі фактичних даних теплопостачальних підприємств, які знаходяться у скрутному фінансовому стані і несуть збитки, — пояснює Олександр Одинець. — Чому так? Перший фактор держава заборгувала значну суму пільг та субсидій ще з лютого таким підприємствам. Другий фактор — підприємства, надаючи послуги з гарячого водопостачання, несуть збитки влітку, тому що послуга є нерентабельною через значні понаднормові втрати, які подекуди сягають 50%».

Начальник управління зазначив, що рішення прийняли на підставі обґрунтованих розрахунків. Крім того, його попередньо погодили профільні депутатські комісії.

Читайте також: В Україні змінили порядок призначення субсидій: основні нововведення

«Ми будемо звертатися у всі державні інституції, щоби вони негайно погасили заборгованість та будемо шукати додатковий фінансовий ресурс, який забезпечить нормальну роботу таких підприємств», — додав Олександр Одинець.

Гарчу воду почнуть подавати за графіком, як тільки у районах міста завершаться гідравлічні роботи та відновлять її постачання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: