В Україні змінили порядок призначення субсидій: основні нововведення

1057

З 1 травня в Україні змінився порядок призначення та надання субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, зокрема, щодо призначення субсидії на наступний період для тих, хто її отримував у попередньому періоді.

Про це під час брифінгу, 2 травня, повідомила начальниця управління соціального захисту Львівської міської ради Наталія Демкович, передає кореспондент ІА Дивись.info.

Згідно зі змінами, затвердженими Кабінетом Міністрів України, нововведення такі:

  1. Житлова субсидія призначається, виходячи зі середньомісячного сукупного доходу осіб за чотири квартали, що передують місяцю, з якого призначається субсидія. Відтак, нині будуть враховувати доход за період з квітня попереднього року по березень поточного року включно. Детальніше про це тут.
  2. У разі отримання інформації про прострочену понад два місяці заборгованість з оплати послуг, субсидія на наступний строк не призначається. Детальніше про це читайте тут.
  3. Передбачено алгоритм монетизації частини зекономлених житлових субсидій. Частина невикористаної суми субсидії з газо- електропостачання для індивідуального опалення, що в еквіваленті не перевищує вартості 100 куб. метрів природного газу або вартості 150 кВт електричної енергії. Детальніше про це тут.
  4. Період опалювального сезону для домогосподарств, які використовують природній газ/електричну енергію для індивідуального опалення, розраховується з 16 жовтня по 15 квітня.

Читайте також: Держава заборгувала 600 мільйонів надавачам комунальних послуг у Львові

  1. Доповнено перелік житлово-комунальних послуг, зокрема: постачання холодної та гарячої води і водовідведення, невикористана сума субсидії, за які після закінчення опалювального сезону повертається підприємством — виробником такої послуги до бюджету в повному обсязі.
  2. До сукупного доходу сім’ї тепер також не включається допомога на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування.
  3. Для орендарів житлового приміщення субсидія призначається за наявності договору найму не більше ніж на 12 місяців. На наступний строк субсидія призначається за особистим зверненням орендаря.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що Львів може залишитися без гарячої води.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: