Львів'янам не провели автоматичне призначення субсидій на новий період

http://photo.unian.net

Через відсутність коректної відповіді Державної фіскальної служби, львів’янам не провели автоматичне призначення субсидій на новий період.

Через відсутність коректної відповіді Державної фіскальної служби, львів’янам не провели автоматичне призначення субсидій на новий період.

Про це 2 травня, під час брифінгу, заявила начальниця управління соціального захисту Львівської міської ради Наталія Демкович, повідомляє кореспондент ІА Дивись.info.

З 1 травня 2017 року набули чинності зміни у призначенні та наданні населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг. Утім, як повідомила Наталія Демкович, відділи соціального захисту не отримали від Державної фіскальної служби інформації про доходи громадян. Через це призначення субсидій на новий період — з 1 травня — є неможливим.

«Відбулися зміни у період, в який береться дохід до розрахунку житлової субсидії. Якщо у 2016 році це був дохід за попередній рік, то цього року, починаючи з травня, для того, щоби призначити житлову субсидію, необхідно взяти дохід за період з 1 квітня 2016 року по 31 травня 2016 року, а також перший квартал 2017, — пояснює начальниця управління. — Коли відділи соціального захисту почали подавати запити до Державної фіскальної служби, ми отримали відповідь, у якій значилося, період, за який ми хочемо одержати інформацію про доходи, невірно вказаний».

Читайте також: Львову загрожує колапс. Садовий «відбиває» телеграму Гройсману

Через це 136 813 одержувачам субсидії не проведене автоматичне призначення субсидій на наступний період. За словами Наталії Демкович, нарахування на наступний період буде проведено тоді, коли управління одержить інформацію від Державної фіскальної служби. На її думку, це може статися у липні.

Відтак, сьогодні існує два виходи з ситуації:

  1. Громадяни можуть оплатити комунальні послуги повністю або частково, якщо їм дозволяють це зробити доходи.
  2. Зачекати, доки буде проведено перерахування субсидій.

Наталія Демкович наголошує: через несплату комунальних послуг, нікому нічого відключати не будуть, оскільки підставою для цього є протермінована заборгованість у понад 2 місяці.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що Львів може залишитися без гарячої води.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: