У Львові відкрили музейно-культурний комплекс «Львіварня»

Сьогодні у Львові відкрили музейно-культурний комплекс «Львіварня». Комплекс розташований на вул. Клепарівській, 18.

Про це інформує прес-центр ЛМР.

Захід розпочався з хвилини мовчання та спогадів про Блаженнішого Любомира Гузара, з яким Львів прощався сьогодні зранку.

«Тут створені нові робочі місця. Тут є хороша атмосфера. Тут прослава нашого міста Львова, наших древніх традицій і наших багатьох вмінь та талантів. Щоб цю красу ми сьогодні з вами побачили, трудилось дуже багато людей довший час. Мені приємно, що вони зробили усе перфектно. Я тут не перший раз, але я подивований, як ці старі будівлі отримали нове життя, нову атмосферу, нове наповнення. Я переконаний, що львів’яни і гості нашого міста, які будуть сюди приїжджати, будуть мати незабутні спогади про відвідини цієї «Львіварні», будуть переказувати друзям, колегам, і ми будемо мати щораз більше і більше гостей. Людина, яка приїжджає до Львова перший раз, закохується, та, яка приїжджає вдруге, хоче тут жити, а та, яка приїжджає третій раз, розуміє, що Львів – це на все життя. Бажаю усім вам багато любові, щоб кожен з нас на своєму місці робив добрі справи. Їх можна зробити дуже багато і робити їх можна дуже довго. Треба вірити в Бога і багато працювати, бо нашу роботу за нас з вами ніхто не зробить. Дякую компанії «Carlsberg» за цей прекрасний подарунок для міста Львова. І сьогодні на нашій туристичній карті ми маємо новий символ і новий об’єкт», - зазначив під час відкриття міський голова Львова Андрій Садовий.

«Це комплексний, синергетичний об’єкт, який працюватиме, як в інтересах компанії, так і людей, львів’ян», - додав державний секретар міністерства культури України Ростислав Крандєєв.

«Я не зможу нарахувати, скільки разів я був у Львові. Я один раз приїхав і збився, бо знаю, що скоро знову буду у Львові. Бо якщо ти закохався у це місто, воно тебе не буде відпускати. Львів для мене – це культурна столиця. Я ніколи не думав, що в одному місті може варитись пиво і може варитись культурне життя. Тепер я бачу, що таке місце в Україні існує тут. Думаю, воно буде розцвітати. Треба шукати наповнення для такого місця, щоб воно гармонійно співіснувало з інтер’єром, з музеєм світового рівня, як для мене, бо я багато країн відвідав і багато бачив різних експозицій. Я знаю, як львів’яни люблять власну історію, власну культуру. Дуже успішно створилась львівська література. Хай вона живе далі, хай її буде більше. Я сподіваюсь, що сюди приїдуть з усього світу, бо інформацію про таке місце треба розповсюджувати скрізь. Я знаю, що Львів погодився приймати світовий конгрес письменників PEN-клубу у вересні. Я певен, що письменники теж сюди прийдуть. Буде 200 найкращих письменників, делегатів з усіх країн світу. Я можу тільки позаздрити Львову, бо я живу в Києві. Але Львів завжди поруч і можна сюди приїхати, щоб відчути себе у справді культурному світі», - розповів під час відкриття Андрій Курков, письменник.

Як зазначають організатори, відкриття музейно-культурного комплексу «Львіварня» має на меті привернути увагу суспільства до появи нової туристичної локації у Львові та важливості створення сучасних музеїв та арт-просторів, а також підтримці культурно-мистецької діяльності.

«Львіварня» — це музейно-культурний комплекс пивної історії, аналогів якому немає в Україні. Саме в цьому місці поєднується історія і сучасність. Жителів та гостей міста Лева складно здивувати класичним музеєм, але відкриття оновленого інтерактивного центру історії пивоваріння та, водночас, мистецької платформи обіцяє здивувати. Такий формат є абсолютно унікальним для України: «Львіварня» поєднує у собі сучасний музей та культурний арт-простір. Новий арт-об’єкт суттєво відрізняється від музеїв у класичному розумінні: він поєднав у собі ознаки динамічного і сучасного інтерактивного музею та культурного простору, готового підлаштовуватися під проведення виставок, конференцій, показів мод тощо.

З нагоди офіційного відкриття закладу львів'яни зможуть відвідати театралізовану екскурсію про львівське та світове пивоваріння. Охочі зможуть також відвідати нічні екскурсії, які відбуватимуться 3 червня з 22:00 до 1:00 год.

Протягом вихідних музей працюватиме за таким графіком:

  • 3 червня (субота) 10:00 — 01:00 год.
  • 4 червня (неділя) 10:00 — 22:00 год.
  • 5 червня (понеділок) 10:00 — 19:00 год.

Вартість вхідних квитків з нагоди відкриття (3-5 червня) становитиме 30 грн, в інші дні вхід до музею коштуватиме 60 грн. Деталі за телефоном: (032) 294-80-65.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: