«Година смерті»: українці вимагають проведення медичної реформи

f_5495178851370004115

Сьогодні по всій Україні стартувала акція «Година смерті», під час якої представники пацієнтських організацій та активісти вимагають від народних депутатів підтримати медичну реформу та проголосувати за відповідний пакет законопроектів.

 

Акція розпочалася у 55 містах, о 10-ій годині ранку, а об 11-ій активісти прийшли під стіни Верховної Ради.

Під час акції люди, накриті простирадлами, лежать на землі, а їх силуети обводять крейдою. Таким чином активісти звертають увагу на те, що щогодини від різних захворювань в Україні помирає 67 людей.

Реформа медицини може зупинити ці смерті та врятувати тисячі українців. Саме на цьому парламентському тижні Верховна Рада має винести до сесійної зали та розглянути пакет законопроектів по медичній реформі.

Нагадаємо, у травні Верховна Рада провалила голосування за включення в порядок денний пакету законопроектів про медичну реформу. Зокрема розгляд реформи не підтримали фракції БПП, Радикальної партії та Батьківщини. 6 червня парламент повторно розглядатиме питання винесення до сесійної зали цього пакету законопроектів.

Читайте також: Шлях до нової української медицини: Уляна Супрун у Львові поділилась деталями та механізмом реформи (фото)

Крім того, флешмоб стартував і у соцмережі Facebook. Під хештегом #вимагаю_медреформу українці публікують свої стосунки із вітчизняною системою охорони здоров’я – здебільшого про хабарництво, помилкові діагнози, халатність, жахливі лікарняні умови, банальне хамство. Щоправда, подекуди трапляються і вдячні пости.

І таких історій безліч...

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: