Садовий: Жодної можливості системно вивозити відходи ми так і не отримали

16444054_1334987463207001_123932498_o

Станом на сьогодні ситуація з вивозом сміття у Львові є критична, переповнено понад 450 майданчиків житлового фонду.

Станом на сьогодні ситуація з вивозом сміття у Львові є критична, переповнено понад 450 майданчиків житлового фонду, передає прес-служба ЛМР.

«Ситуація є критична. Кожного дня є проблема, куди вивозити відходи. Меморандум працює тільки на 10%, адже з 570-ти тонн, які задекларовані, ми фактично маємо можливість вивозити щоденно у нормальному режимі лише 70 тонн. Все інше – величезна проблема, і ви бачите кількість майданчиків, які переповнені. На сьогоднішній день більше 450-ти майданчиків перенакопичені і ситуація складна. Тим більше літо і температура повітря підвищується. Проінформовані всі, хто може бути, але їх це не цікавить. Всі вважають, що це виключно проблема міста Львова. Тобто жодної можливості системно вивозити відходи, на превеликий жаль, ми так і не отримали», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, фахівці Держпродспоживслужби Львова і області та обласного лабораторного центру протягом трьох днів проводили рейди сміттєвими майданчиками міста.

Рейди тривали 18, 19 і 22 травня. Під час перевірки фахівці виявили купи розкиданого сміття, яке почало розкладатися і гнити. Спеціалісти зробили забір проб повітря та грунту.

Також Держпродспоживслужба зобов'язала до 12 червня Львівську міськраду на чолі з Андрієм Садовим вивезти сміття і очисти сміттєві майданчики від відходів, а також вжити термінових заходів з дезінфекції та дезінсекції контейнерних майданчиків. А щоб позбутися гризунів, до 10 червня має бути проведена дератизацію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: