Подружжя хірургів з Німеччини приїде до Львова оперувати дітей

dytyna-1-860x484

Знаний пластичний хірург з Німеччини Клаус Екснер, який з 2012 року безкоштовно допомагає українським дітям і ділиться досвідом з колегами у Львові, цього року вдруге приїде зі своєю дружиною – також пластичним хірургом Б’янкою Байкан-Екснер.

Про це інформує прес-центр ЛМР.

Впродовж шести днів – з 12 по 18 червня на базі опікового центру 8-ї міської клінічної лікарні німецькі хірурги проведуть низку консультацій для дітей зі складними вродженими і набутими вадами та спільно з українськими хірургами виконають близько 20 пластичних реконструктивних операцій.

Подружжя відомих пластичних хірургів – професор, доктор медичних наук Клаус Екснер та доктор Б’янка Байкан-Екснер оперуватиме та консультуватиме дітей зі всієї України спільно з львівськими колегами на базі опікового центру 8-ї міської клінічної лікарні.

«За час свого насиченого графіку перебування у Львові німецькі лікарі планують проконсультувати щонайменше 50 дітей із складними набутими і вродженими вадами та спільно із українськими лікарями здійснити близько 20 пластичних й реконструктивних операцій. Водночас хірурги поєднують оперування із навчанням для наших лікарів, адже у світовій пластичній хірургії є чимало новітніх методик оперування, які нам треба переймати, щоб в Україні, у Львові якнайбільше людей можна було прооперувати за новими технологіями», - розповідає завідувач опікового центру 8-ї міської клінічної лікарні Василь Савчин.

Під час попереднього візиту Клауса Екснера у грудні минулого року, львівські та німецькі хірурги спільно прооперували 18 та проконсультували понад 50 дітей і дорослих.

«За період співпраці Клаус Екснер обстежив понад 300 пацієнтів з вродженими вадами, післяопіковими рубцевими деформаціями, раневими дефектами, та прооперував близько 130 хворих. Окрім того, під час останнього візиту німецькі хірурги спільно з львівськими лікарями провели унікальну операцію з протезування вуха, коли вушну раковину було сформовано з хряща самого пацієнта», - зазначає начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб.

Додамо, що співпраця з пластичним хірургом триває з 2012 року, коли Клаус Екснер приїхав до Львова під час футбольного чемпіонату «Євро–2012», щоби впродовж тижня безкоштовно оперувати дітей у межах доброчинної ініціативи німецьких вболівальників «BigShoe».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: