ТОП-3: найкращі фестивалі класичної музики цього літа

Літо 2017 підготувало поціновувачам музики чимало фестивалів в Україні, серед яких не тільки ті, як орієнтовані на слухачів поп та рок жанрів, а й ті, які збирають шанувальників класики.

ІА Дивись.info пропонує ТОП-3 фестивалі класичної музики, які пройдуть на теренах України цього літа. Усі вони мають статус міжнародних.

IV Міжнародний фестиваль «Музика Шопена просто неба»

Дата: 17-18 червня 2017

Локація: Замок-музей Радомисль, Радомисль, Житомирська область

Вартість: 250 грн, для дітей до 6 років вхід на фестиваль безкоштовний.

17-18 червня самобутній історико-культурний комплекс Замок-музей Радомисль перетвориться на концертний майданчик для IV Міжнародного фестивалю «Музика Шопена просто неба».

За чотири роки існування фестиваль «Музика Шопена просто неба» став знаковою і унікальною подією культурного життя України. Традиційно захід, що проходить під патронатом Посольства Республіки Польща в Україні відвідують представники дипломатичних місій, акредитовані в Україні, творча інтелігенція та поціновувачі музичних вечорів.

«Музика Шопена просто неба» — це можливість насолоджуватися елітарним видом проведення вільного часу під звучання класичних музичних творів, та й ще у виконанні лауреатів низки світових престижних музичних конкурсів, не в задушливих концертних чи оперних залах, а просто неба — посеред казкової природи Полісся, наповненої співами пташок, шелестом трави, шумом водоспаду і гармонією музики Шопена», — наголошують організатори фестивалю.

Квитки на щорічний Міжнародний фестиваль «Музика Шопена просто неба» можна придбати онлайн на офіційному сайті фестивалю.

Міжнародний фестиваль класичної музики LvivMozArt

Дата: 18-25 серпня 2017 р.

Локація: 10 локацій у Львові

Вартість: від 200 до 800 гривень

18 серпня у Львові стартує Міжнародний фестиваль класичної музики LvivMozArt, присвячений сину Вольфганга Амадея Моцарта — Францу Ксаверу Моцарту.

«Основними акцентами програми будуть твори Франца Ксавера Моцарта. На відкритті ми хочемо виконати кантату, яку він написав для свого львівського колективу. Вона прозвучить в Оперному театрі у виконанні хору «Дударик» та оркестру «Inso-Lviv», — каже арт-директорка фестивалю і диригентка Опери австрійського Ґраца Оксана Линів. — 20 серпня буде великий гала-концерт за участю світових зірок. Я щаслива, що такі постаті, як Чарльз Кастроново, Зоряна Кушплер, Юлія-Марія Дан та інші захотіли приїхати до Львова. І коли я їх питала, чому вони зацікавлені у цьому, вони зауважили, що Галичина зі своєю австрійською історією є для них магнітом».

Палац Потоцьких у Львові стане однією з найважливіших локацій фестивалю. Тут базуватиметься одна з його родзинок: нова виставка-дослідження постаті Франца Ксавера Моцарта. У 2016 таку виставку відкрили у Зальцбурзі.

Читайте також: Вхід вільний: 5 безкоштовних мистецьких фестивалів цього літа

У програмі передбачені камерні оркестри, акцент яких буде зроблений на відкриття забутих творів Франца Ксавера Моцарта. Під час фестивалю пройде форум «Діяльність Ф. К. Моцарта у Галичині», за участі спеціалістів України та світу. Плануються також експерименти та імпровізації для дітей.

Купити квитки і ознайомитися з детальною програмою можна на офіційному сайті фестивалю.

Alfa Jazz Fest

Дата: 23-27 червня 2017 р.

Локація: різні локації у Львові

Вартість: див. інформацію на сайті

Alfa Jazz Fest — міжнародний джазовий фестиваль, який щороку у червні проходить у Львові починаючи з 2011 року. Організація фестивалю проходить за підтримки партнерів. Alfa Jazz Fest входить до переліку найбільших джазових фестивалів у Європі. The Guardian включив Alfa Jazz Fest в список кращих фестивалів Європи.

Фестиваль традиційно проходить на трьох сценах:

  • Основна сцена фестивалю в парку ім. Б. Хмельницького — сцена імені Едді Рознера (вхід за квитками)
  • Сцена на центральній площі Львова — площі Ринок (вхід вільний)
  • Сцена в історичній частині міста — дворик палацу Потоцьких (вхід вільний)

Крім концертів джазових музикантів із різних країн світу, під час фестивалю відбуваються джем-сейшени, майстер-класи та автограф-сесії світових зірок джазу.

Читайте також: Це ще не перемога, – активіст Олег Радик про ребрендинг Alfa Jazz Fest

Щороку на гала-концерті фестивалю у Львові відбувається вручення Міжнародної музичної премії «Alfa Jazz Fest Awards» ім. Едді Рознера. Премія заснована з метою відзначення музикантів, які зробили вагомий внесок у розвиток джазової музики, а також із метою популяризації джазової музики. Переможець обирається шляхом голосування членами широкого кола експертів, серед яких музичні критики, видатні діячі культури, громадські та державні діячі, журналісти й підприємці з різних країн світу.

Читайте також: У нас немає сумнівів, що ми робимо правильно, — виконавча директорка Alfa Jazz Fest

Підготувала Ганна БЕЛОВОЛЬЧЕНКО

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: