Не втрутиться держава, втрутяться міжнародні організації, - Садовий про екологічну ситуацію Львова

IMG_2592

Вчора у Львові прийняли рішення звернутись до голови ЛОДА, Прем’єр-міністра України, Секретаря РНБО України про оголошення Львова зоною надзвичайної екологічної ситуації. Тепер міська влада Львова чекає реакції від уряду.

Вчора у Львові прийняли рішення звернутись до голови ЛОДА, Прем’єр-міністра України, Секретаря РНБО України про оголошення Львова зоною надзвичайної екологічної ситуації. Тепер міська влада Львова чекає реакції від уряду.

Про це сьогодні, 13 червня, під час брифінгу сказав мер Львова Андрій Садоий передає ІА Дивись.info.

«Ще вчора підписав всі звернення і відправив до голови РНБО, прем'єр-міністра, голови ЛОДА, проінформував відповідним листом президента і голову ВР, тому що має бути наступний порядок дій. Ініціатива має виходити від Кабінету міністрів або РНБО, наступний крок має бути указ президента і після указу має бути рішення ВР. Але це було би страшно вийти на таку формулу, тому що за 1 годину модна це питання врегулювати розблокувавши полігони, ми маємо в Україні 5 500 полігонів», - сказав Садовий.

Також він додав, на сьогоднішній день несамовитий тиск здійснюється на перевізників ТПВ.

«Три з них вже оголосили форс-мажор, вони просто не мають куди вивозити, Грінера та Львівспекомунтранс фактично тримають основний тягар на собі. Найбільша компанія АВЕ фактично паралізована, тому що там вилучили всі документи, претензії мають правоохоронці до керівництва компанії, - додає Садовий. - Якщо на цій території, яка не є територією, де відбуваються вибухи та інші речі, штучно створену біду визнають зоною екологічною лиха - це означає знущання на громадою».

Також в ефірі Еспресо.TV. Садовий заявив, що досі відсутня реакція на його вчорашнє звернення до центральних органів влади з проханням по допомогу.

«Жодної реакції немає. Таке враження, що Львова не існує... Якщо не втрутиться держава, втрутяться міжнародні організації», - зауважив Садовий.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: