Для львівських освітян провели серію майстер-класів щодо інклюзивної освіти незрячих школярів

У Львові завершився черговий етап соціально-культурного проекту «Освіта дітей з важкими порушеннями зору в умовах інклюзії», ініційованого Львівським обласним осередком ГО «Українська спілка інвалідів – УСІ» за підтримки управління освіти Львівської міської ради. До початку літніх канікул ініціатори проекту встигли провести три семінари/майстер-класи для львівських педагогів, а також придбати низку обладнання для забезпечення безперешкодного навчання незрячих школярів у школі.

Про це інформує прес-центр ЛМР.

Як розповіла Оксана Потимко, семінари   проходили   на   базі навчально-методичного  центру освіти міста Львова. Їх учасники мали змогу ознайомитись із  українською   моделлю  інклюзивної  освіти  незрячих школярів,  розробленої на основі практичного досвіду країн Скандинавії (передовсім, Швеції, з якою ЛОО ГО «Українська спілка інвалідів – УСІ» співпрацює   з   2007   року).   Окрім  того,  слухачі  ознайомились  з рельєфно-крапковим   шрифтом,   різними   методиками  його  вивчення, пробували   власні  сили  як  за  допомогою  брайлівської  друкарської машинки,  так  і  за  допомогою грифеля та дощечки для письма брайлем.

«Учасники  семінарів  мали  змогу  взяти  участь  у  кількох  цікавих і незвичних  тренінгах,  а  також  наочно  побачити  методики проведення різних уроків за умов присутності в класі незрячого учня. До  виконання  заходів проекту організатори залучили вчителя-методиста Галину  Ліщинську – першу  вчительку, яка взялась за навчання сліпої дитини в масовій школі у 2011 році. Окрім неї до проведення майстер-класів  та  семінарів  залучені  спеціалісти Ресурсного центру освітніх  інформаційних  технологій  для  осіб  з особливими потребами НУ «Львівська  політехніка» Оксана Потимко, Марта Сидоряк, Катерина Івашутіна»,Є – розповіла Оксана Потимко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: