Садовий відповів Гройсману: Не треба боятися мого рейтингу

Мер Львова Андрій Садовий звернувся до прем'єра Володимира Гройсмана із закликом не боротися за рейтинги, а допомогти місту вирішити проблему зі сміттям.

Про це він написав у своєму блозі на УП.

«Оскільки Прем'єр-міністр Володимир Гройсман вирішив не відповідати на офіційні листи щодо екологічної загрози у Львові, а давати мені поради у Фейсбуці, то скористаюсь принаймні цим каналом для спілкування з головою нашого Уряду», - починає своє звернення Садовий.

Він перелічив, чого очікує від прем'єр-міністра та інших державних очільників в ситуації, що виникла з вивезенням сміття зі Львова.

«Припиніть слухати ваших політичних радників, які вам щось там кажуть про «рейтинги Садового». В цій ситуації не переможе ніхто! Ви граєтесь життям і здоров'ям реальних людей, а не стовпчиками в діаграмах рейтингів. Керована вами система має достатньо інструментів боротьби зі мною, і ви це вже активно використовуєте. Не рухайте людей!»,- наголосив міський голова.

Також він закликав голову уряду припинити створення штучних перешкод для вивезення твердих побутовий відходів зі Львова на альтернативні полігони шляхом «відкриття кримінальних справ, погроз та масових перевірок власників приватних полігонів».

«В офіційних відповідях ми отримуємо відмови від прийому будь-якої, навіть найменшої, кількості ТПВ. Це вже сотні таких відповідей. В неофіційних нам прямо кажуть: "Заборонили". Власник полігону в Покровську взагалі публічно заявив про погрози сім'ї. Якась реакція поліції після цього була?!», – пише Садовий.

Крім того, він просить дати команду голові Львівської ОДА припинити блокування сортувально-брикетувальної лінії в індустріальній зоні «Рясне-2» та пришвидшити процес виділення кредиту Європейського інвестиційного банку для проекту комплексного вирішення проблеми сміття у Львові.

Окремо львівський мер просить прем'єра виділити «реальну» ділянку в межах області для нового сміттєпереробного комплексу.

«Ваша попередня і єдина на сьогодні пропозиція – територія колишнього заводу «Яворівська сірка» – була забракована експертною комісією на чолі з академіком Юхновським та місцевими органами самоврядування», - підкреслює він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: