Не бачу потреби для надзвичайного стану у Львові, – Супрун

1485337792_suprun

В.о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун не бачить потреби вводити надзвичайний екологічний стан у Львові через сміття.

Про це сьогодні, 20 червня, вона заявила під час брифінгу у Львові, передає ІА Дивись.info.

«Ми вже зробили аналізи ґрунту сміттєвих майданчиків і побачили, що є дуже високий рівень бактерій. Це дуже небезпечно. Є багато майданчиків, які знаходяться недалеко від дитячих, де бавляться діти там. Ми переживаємо, що будуть поширюватися захворювання, — каже Уляна Супрун. — Моя знайома казала, що під її будинком є сміття, і тому є багато людей, які захворіли на бронхіт, а вона сама має пневмонію. Я думаю, що це вже показує наслідки для здоров’я людей».

Читайте також: Ва-банк Садового: у передчутті сміттєвого колапсу?

При цьому, в.о. міністра зауважує, що підстав для введення надзвичайного стану немає.

«Як ми бачимо, більшість міста не завалена сміттям. Якщо ми зможемо разом попрацювати, не потрібно буде вводити надзвичайний стан. Це дуже велике перевантаження для всіх людей. Ми би хотіли вирішити цю специфічну проблему окремо від цього. Але побачимо, як швидко ми зможемо щось зробити і тоді, як буде потрібно, надзвичайний стан буде. Але зараз я не бачу необхідності», — наголошує Уляна Супрун.

Також в.о. міністра зазначила, що говорила з прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом. З її слів, він «розуміє, яка справа, каже, що львів’яни не самі».

Уляна Супрун каже, що Володимир Гройсман звернувся до голови ЛОДА Олега Синютки, щоби інші міста області взяли на себе більше відходів. Він також написав звернення до віце-прем’єр-міністра Генадія Зубка, щоби він зібрав всіх голів ОДА і попросив, щоби міста з інших областей брали на себе відповідальність також.

«Це велика проблема, бо в Україні немає заводів, які переробляють сміття. Але ми будемо на найвищому рівні вирішувати проблему разом з вами», — додала Уляна Супрун.

Нагадаємо, 12 та 19 червня, львівська влада зверталася до Кабміну з вимогою оголосити в місті надзвичайну екологічну ситуацію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: