На Львівщині відкриють музей відомої української ілюстраторки

11b_00445_resized

У селі Куткір Буського району на Львівщині створять музей ілюстраторки Софії Караффи-Корбут. Саме там прожила багато років і похована відома українська художниця, яка проілюструвала кожну четверту дитячу книжку, що видавалися свого часу в Україні.

У селі Куткір Буського району на Львівщині створять музей ілюстраторки Софії Караффи-Корбут. Саме там прожила багато років і похована відома українська художниця, яка проілюструвала кожну четверту дитячу книжку, що видавалися свого часу в Україні, передає Zaxid.net

Як повідомляє департамент з питань культури, національностей та релігій ЛОДА, музей вже почали облаштувати: в приміщенні сільської книгозбірні зробили ремонт, придбали експозиційні вітрини. Частково їх уже наповнили експонатами – оригінальними малюнками художниці, а також репродукціями її ілюстрацій. У музеї вже є книги з її малюнками та авторська кераміка.

Софія Караффа-Корбут — українська художниця-графік. Вона працювала в галузі станкової та книжкової графіки (переважно в техніці ліногравюри), декоративного мистецтва. Художниця проілюструвала майже 60 творів українських письменників, які вийшли накладом понад 6 мільйонів примірників. А це кожна четверта дитяча книжка, яка того часу виходила в Україні. Протягом 1961-2001 вона співпрацювала з видавництвами «Дніпро», «Веселка», «Каменяр», проілюстрували майже всі твори Івана Франка, над циклом ілюстрацій до поеми «Іван Вишенський» вона працювала 13 років. Завершила свою творчість Караффа-Корбут ілюстраціями до драми-феєрії Лесі Українки «Лісова пісня», яку вважають вершиною її творчості.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: