Путін приїхав в «Артек». МЗС обурений

МЗС України направив до МЗС РФ ноту протесту через візит президента РФ Володимира Путіна до анексованого Росією Криму.

МЗС України направив до МЗС РФ ноту протесту через візит президента РФ Володимира Путіна до анексованого Росією Криму, передає УП

Візит Путіна до Криму у МЗС назвали грубим порушенням державного суверенітету та територіальної цілісності України.

«Українська сторона вважає даний візит та інші т.зв. «поїздки» російських чиновників у тимчасово окуповані АР Крим і Севастополь грубим порушенням державного суверенітету і територіальної цілісності України, цинічною і демонстративною зневагою російською стороною загальновизнаних норм міжнародного права, в тому числі Статута ООН, резолюцій Генасамблеї ООН «Територіальна цілісність України» від 27 березня 2014 року, «Стан прав людини в АР Крим та Севастополі від 19 грудня 2016 року, а також зобов'язаннями щодо двосторонніх і багатосторонніх договорів, учасниками яких є Україна і Росія», - йдеться у заяві МЗС.

Як повідомили у прес-службі Кремля 24 червня, у суботу Путін прибув до дитячого центру «Артек».

«Президента супроводжували заступник голови уряду Ольга Голодець, помічник президента Андрій Фурсенко і глава Криму Сергій Аксьонов», - йдеться у повідомленні Кремля.

Зазначено, що під час візиту Путін ознайомився з макетами комплексу, на яких представлено споруди, які планується звести у 2017-2018 роках та у подальшому.

Як повідомляє РБК, під час спілкування з дітьми у «Артеці» Путін "поговорив про принципи роботи журналістів, запропонувавши їм писати "репортажі", які не будуть ображати їхніх героїв".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: