У новому уряді Сербії буде міністр, який підтримує анексію Криму

16129688_1731679590480649_1053282044_o

Парламент Сербії (Народна скупштина) схвалив склад нового уряду, який вперше очолить жінка. До цього часу Ана Брнабич очолювала міністерство державного управління та місцевого самоврядування.

Парламент Сербії (Народна скупштина) схвалив склад нового уряду, який вперше очолить жінка. До цього часу Ана Брнабич очолювала міністерство державного управління та місцевого самоврядування, передає ВВС Україна.

Склад нового сербського уряду буде подібний до попереднього, який сформували після дострокових парламентських виборів у серпні минулого року. Тоді його очолив лідер Сербської прогресивної партії Александр Вучич, якого у квітні цього року обрали президентом країни.

Читайте також: Що дасть Україні «тепла» зустріч Порошенка з Макроном

У своєму виступі перед сербським парламентом Ана Брнабич заявила, що пріоритетами її уряду буде введення електронного державного обслуговування громадян та покращення освіти для молоді, яка дедалі більше емігрує із Сербії.

"Мета нашого уряду до 2019 року - зменшити державний дефіцит до менше одного відсотка (до ВВП. - Ред.). Плануємо також збільшити ВВП та зменшити державний борг Сербії до рівня менш ніж 60%. Це відкриє можливість для створення нових робочих місць", - заявила пані Брнабич.

Сербський уряд Ани Брнабич матиме 18 міністерств, серед яких є два нові - міністерство євроінтеграції та міністерство захисту природного довкілля.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: