На вулиці Чернівецькій монтують плити під трамвайну колію

cceee295-4cb5-40c1-9205-7b705bc34673

У Львові триває кампанія з капітального та поточного ремонту доріг. Масштабні роботи тривають на вул. Чернівецькій. Замовником проведення цих робіт є ЛКП «Львівавтодор», виконавець - ТзОВ «Онур». Зокрема, на вул. Чернівецькій тривають роботи із встановлення плит під трамвайні рейки.

Про це інформує прес-центр ЛМР.

Ремонтні роботи на вул. Чернівецькій розпочалися з 12 травня. Роботи виконує підрядна організація ТзОВ «Онур». Технічний нагляд здійснює французька компанії «Egis». Замовником робіт є ЛКП «Львівавтодор».

«Ремонтні роботи розпочалися з 12 травня. За цей час вздовж дороги демонтували трамвайні рейки, демонтували старе дорожнє покриття. Зараз засипають «подушки» із піску і щебеню та встановлюють плити під трамвайні рейки.

На вул. Чернівецькій запланована заміна контактної мережі, заміна колії і трамвайних плит», - розповіли у ЛКП «Львівавтодор».

На час реконструкції вулиці Чернівецької кінцевою зупинкою трамваїв № 1, 6 та 9 є зупинка «Приміський вокзал».

«Маємо тут три блоки питань. Перший блок – повна заміна трамвайної колії. Другий блок – заміна мережі і ремонт дороги. І третій блок – це реконструкція площі Двірцевої. Площа Двірцева – це слабке місце у Львові. Люди, які ранком приїздять до Львова мають незадоволення, тому що немає того, що є в європейських столичних містах – відкритий простір, нормально можна взяти машину чи велосипед.

Роботу тут ми розбили на два етапи. Перший етап робимо в цьому році до 1 вересня – повністю маємо закінчити роботи по трамвайній колії. До 1 вересня колія буде готова і ми відновимо рух трамвая. Також до вересня будемо мати фіналізацію проекту по ремонту вулиці Чернівецької і пл. Двірцевої. І вже з наступного року розпочинатимемо реконструкцію площі і дороги. Тут все має бути зроблено якісно і красиво», - наголосив міський голова Львова Андрій Садовий.

Більшу частину робіт вже зроблено. Роботи проводяться за кошти Європейського банку. Вартість робіт становитиме близько 1,5 млн. євро.

«Вже прокладено більше 60% трамвайних плит, доробляється дорожня основа і будемо ставити рейки. Проект є скорочений майже у два рази, бо кільце, яке ми мали встановлювати будемо робити в наступному році. Це кільце вже буде в розрізі іншого проекту – реконструкція площі Двірцевої. У наступному році будемо проводити роботи на пл. Двірцевій. Зараз проводимо перемовини з усіма зацікавленими сторонами: залізниця, пошта та ін., щодо ремонту площі», - розповів директор ЛКП «Львівавтодор» Олег Береза.

Нагадаємо, у 2017 році ЛКП «Львівавтодор» також проводитиме реконструкцію вул. Замарстинівської (від вул. Гайдамацької до вул. В. Липинського); будівництво гравійної дороги від західного обходу м. Львова до житлового масиву «Білогорща». Також реконструкцію вул. Личаківської (від вул. І. Мечникова до вул. Пасічної (з кільцем розвороту трамвая).

Також цього року виконають роботи з підготовки проектних-кошторисної документації для майбутніх робіт. Мова йде про замовлення і коригування близько 14 проектів, серед них: вул. Шевченка, вул. Хуторівка, вул. С.Бандери, вул. Антоновича, пл. Двірцева, вул. Ряшівська, будівництво дороги від вул. Суботівської до Рясного, вул. Г. Мазепи, реконструкція перехрестя Стрийська-Наукова-Хуторівка - тобто облаштування кільцевого руху. І реконструкція транспортного вузла шляхопроводу на вул. Б.Хмельницького.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: