В області роз'яснили новий порядок призначення житлових субсидій

511686
Фото ілюстративне. Джерело: Сегодня

Згідно з нововведеннями, змінився порядок перерахунку житлових субсидій населенню.

Про це під час прес-конференції, 6 липня, заявив начальник відділу житлових субсидій, соціальних виплат та допомоги департаменту соціального захисту населення Львівської облдержадміністрації Василь Гельбич, повідомляє кореспондент ІА Дивись.info.

Уряд України змінив порядок призначення житлових субсидій, каже Василь Гельбич. За його словами, з травня субсидія призначається, виходячи з доходів не за минулий рік, як було до цього, а за 4 квартали, які передують двом місяцям перерахунку або зверненню громадян.

Начальник відділу житлових субсидій, соціальних виплат та допомоги департаменту соціального захисту населення Львівської облдержадміністрації Василь Гельбич. Фото: Прес-клуб Львів

«У зв’язку з тим, що це нововведення технічно не спрацювало в органах ДФС, у травні масово субсидії не були перераховані. Фіскальна служба не дала інформації про перший квартал цього року. Така інформація надійшла тільки на початку червня», — відзначає держслужбовець.

Крім того, Василь Гельбич додав, що затримка із перерахування пов’язана також із зміною вартості газу у квітні.

«Але кінцевим споживачам, які отримують субсидію, не варто боятися. Субсидія буде перерахована заднім числом за травень цього року», — зауважує представник департаменту соціального захисту.

Читайте також: Чому у мешканців Львівщини можуть бути борги у квитанціях за газ. Роз’яснення експерта

Додамо, що тепер люди, які зекономили субсидію, можуть отримати ці кошти на свій картковий рахунок або Укрпоштою.

Як сьогодні стало відомо, держава завинила ТОВ «Львівгаз збут» 1,5 млрд гривень. Натомість товариство повернуло до держбюджету майже півмільярда гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: