В облдержадміністрації пояснили, за яких умов відмінятимуть субсидії

privatizacija_2

В Україні діє система верифікації соціальних виплат.

Про це під час прес-конференції повідомив начальник відділу житлових субсидій, соціальних виплат та допомоги департаменту соціального захисту населення Львівської облдержадміністрації Василь Гельбич, інформує ІА Дивись.info.

Міністерство фінансів, каже Василь Гельбич, аналізує всіх без виключення отримувачів субсидій. За його словами, субсидію можуть скасувати у випадку, якщо людина, яка її отримує, або одна з тих осіб, яка зареєстрована у сім’ї, придбала певну річ  або оплатила послугу на суму, яка перевищує 50 тисяч гривень. Виключення складають тільки ті випадки, коли це була оплата медичного лікування.

Натомість, якщо людина придбала або оплатила щось під час дії субсидії і повідомила про це органи соцзахисту, компенсація не припиняється.

«Припустимо, людина 5 липня купила автомобіль за 100 тисяч гривень і 1 серпня звернулася за субсидією. Відповідно, її вона може отримати аж через рік. Якщо людина 1 липня подала на субсидію, і 5 серпня придбала автомобіль, надала до соцзахисту цю інформацію, то субсидія не припиняється — продовжується на 12 місяців. Але з наступного року така особа не матиме права на субсидію протягом року», — пояснює держслужбовець.

Читайте також: «Львівгаз збут» повернуло до держбюджету майже півмільярда гривень

Також Василь Гельбич зазначив, якщо людина продала автомобіль і отримала за це певний дохід, його враховуватимуть при наступному перерахунку субсидій у якості сукупного доходу сім’ї. Відповідно, субсидія може бути менша.

Зазначимо, що цього року змінився порядок призначення субсидій на опалювальний періоду для тих, хто має індивідуальне опалення. Крім того, деякі нововведення торкнулися усіх субсидіантів. Крім того, у «Львівгаз збут» заявили, що держава заборгувала їм 1,4 млрд гривень.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: