Стало відомо, про що говорив глава НАТО в стінах Верховної Ради

827371

Україна повинна активно протидіяти корупції, яка стоїть на шляху реформ. Про це заявив генсек НАТО Йенс Столтенберг під час свого виступу перед депутатами українського парламенту в Києві. Глава Альянсу також дав зрозуміти, що двері організації відкриті для нових членів, але цей шлях непростий, потрібні реформи.

Про це пише Народна правда.

Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу в рамках свого візиту до Києва виступив у Верховній Раді, передає «Народна Правда».

У своєму зверненні до депутатів українського парламенту Столтенберг зазначив:
«Україна повинна позбутися від ракової пухлини корупції. Корупція коштує перешкодою на шляху реформ і справжніх змін і успішного майбутнього українських громадян. Ви вже досягли значного прогресу, але попереду ще багато роботи. Більше лідерство в цьому процесі має виходити від президента, прем’єра, і від вас, депутатів».

Торкнувся Столтенберг і питання членства України в Альянсі:

«Україна є суверенною державою, і вона має право вибирати свою безпечну структуру. Минулого місяця НАТО привітало до своїх лав Чорногорію як 29 члена Альянсу. Це свідчить про те, що двері НАТО залишаються відкритими. Шлях до набуття членства в НАТО непростий. Для тих, хто намагається встати на цей шлях, така країна повинна продемонструвати прихильність реформам».

Він також нагадав, що рішення про залучення нових членів приймається всіма 29 членами альянсу, і ніхто ззовні не може втручатися в цей процес.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: