Омелян вимагатиме звільнення директора аеропорту «Бориспіль»

1068_6_650x410
Павло Рябікін

Міністр інфраструктури Володимир Омелян у середу внесе на розгляд Кабінету Міністрів подання про звільнення керівника аеропорту «Бориспіль» Павла Рябікіна.

Міністр інфраструктури Володимир Омелян у середу внесе на розгляд Кабінету Міністрів подання про звільнення керівника аеропорту «Бориспіль» Павла Рябікіна, повідомляє УП.

На запитання, чи ініціюватиме він зміну керівництва аеропорту «Бориспіль» через непідписання договору з лоукостером Ryanair, Омелян відповів: «Так, завтра внесу на Кабмін подання про його звільнення».

Як повідомлялося, Ryanair в понеділок увечері, 10 липня, оголосив про скасування свого запланованого входу в Україну після того, як аеропорт «Бориспіль» порушив угоду, досягнуту в березні цього року в Мінінфраструктури з посадовими особами аеропорту і його нинішнім гендиректором Рябікіним.

«Ми шкодуємо про те, що аеропорт Києва продемонстрував, що Україна ще не є достатньо зрілим або надійним місцем для інвестицій потужного авіафлоту Ryanair», – прокоментував це рішення головний комерційний директор Ryanair Девід О'Брайен .

За його словами, «Бориспіль» вибрав захист авіакомпаній з високими тарифами, включаючи «Міжнародні авіалінії України», і позбавляє українських споживачів і відвідувачів країни доступу до низьких тарифів в Європі і широкої мережі маршрутів.

Компанія в повідомленні запропонувала всім клієнтам, які вже купили квитки на оголошені рейси з/до України зв'язатися з нею поштою для повернення сплачених коштів.

Нагадаємо, 10 липня стали відомі вимоги Ryanair, які «Борисполю» висунув лоукостер Ryanair, і з приводу яких аеропорт намагається вести переговори.

Серед них: безкоштовна аеронавігація, безкоштовні площі для реклами, безкоштовна оренда площ в терміналі, безкоштовна земля для будівництва готелю, єдина ставка аеропортового збору на пасажира на 4 роки в розмірі 7,5 доларів.

Також, генеральний директор аеропорту «Бориспіль» розповів, що буде з купленими квитками, якщо договір з лоукостером Ryanair не підпишуть.

Згодом, міністр інфраструктури Володимир Омелян припустив, що ірландський лоукостер Ryanair оголосить про скасування польотів до України.

Нагадаємо, конкурс на заміщення посади генерального директора аеропорту «Бориспіль» був оголошений торік, восени. Тоді заявки подали 26 осіб. Однак незважаючи на запевнення Міністерства  економічного розвитку і торгівлі, яке й проводило конкурс, про публічність і відкритість, прізвища кандидатів трималися, так би мовити, у суворій секретності.

Більш детально про конкурс можна прочитати тут.

Читайте також: Садовий прокоментував ситуацію з Ryanair

Згодом з 26 кандидатів були відібрані 5 – 2 українці і 3 іноземці. А у березні нинішнього року гендиректором було призначено Павла Рябікіна. Він був депутатом України третього скликання, а в 2005-2006 рр. займав посаду заступника міністра транспорту і зв'язку. З 2014 року працював у Київській міськдержадміністрації, займаючись питаннями інфраструктури та транспортного будівництва.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: