Якщо не зруйнуєте корупцію, інвестори не прийдуть, – Юнкер

original-photo

В ЄС стурбовані недостатньою боротьбою з корупцією в Україні і радять більше з цим працювати. Про це заявив президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер.

Про це пише ВВС Україна.

«Що нас турбує, це боротьба з корупцією. Я розумію, що президент і парламент зробили все необхідне, досягли прогресу. Але ситуація не є задовільною і тут треба працювати багато. Якщо на всіх щаблях ви не зруйнуєте корупцією, інвестори не прийдуть у вашу країну», - заявив пан Юнкер.

За його словами, корупція ставить під загрозу всі зусилля всередині країни для просування вперед.

«Ми погоджуємося на створенні спеціальної антикорупційної палати в рамках суду. Ми навіть не наполягаємо на створенні антикорупційного суду, а саме палати, яка буде присвячена боротьбі з корупцією», - президент Єврокомісії.

Як зазначали оглядачі, саміт ЄС-Україна одразу ж після остаточної ратифікації угоди про асоціацію та початку безвізу, може виявитись не надто оптимістичним для Києва.

Безвізовий режим з ЄС запрацював 11 червня, а угоду про асоціацію остаточно ратифікували 11 липня. Повністю вона запрацює з 1 вересня.

Головною темою саміту називали механізми та алгоритми виконання Україною угоди про асоціацію з ЄС, хід реформ в Україні та посилення підтримки з боку ЄС, ситуацію на Донбасі та в Криму.

Мітинги під Радою

Поки в одній частині урядового кварталу відбувається саміт Україна-ЄС, в іншій під Радою пройшов мітинг за зняття депутатської недоторканності. 11 липня Рада з різних причин зняла недоторканність із трьох депутатів - Борислава Розенблата, Максима Полякова і Олеся Довгого.

Першому інкримінують зловживання впливом та хабарництва на загальну суму 280 тис. доларів, Полякова підозрюють в лобіюванні інтересів іноземної компанії через бурштин. Олеся Довгого у зловживанні службовим становищем за часів його роботи у Київраді.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: