Перша ніч проекту «Ніч у Львові» зібрала близько 10 тисяч відвідувачів

DSC_9456

Проект «Ніч у Львові» триває. Перша ніч зібрала більше 10 тисяч відвідувачів. Відтак, ще сьогодні та завтра вночі музеї, храми, театри та інші локації міста відкриті вночі. Пропонуємо суботній топ-5 подій фестивалю «Ніч у Львові».

Про це інформує прес-центр ЛМР.

  • Рекомендують відвідати Гарнізонний храм свв. апп. Петра і Павла (вул. Театральна, 12). Щопівгодини з 19.00 до 00.00 відбудеться екскурсія одним з найбільших та найглибших підземель нашого міста, історія якого починається ще у княжі часи. Збір усіх охочих відбуватиметься перед входом у Підземелля Гарнізонного храму святих апостолів Петра та Павла (вхід з проспекту Свободи). Вартість: 15 грн./дорослі, 5 грн./школярі, дошкільнята - безкоштовно. А з 19.30 до 00.00, кожні 30 хв. триватиме екскурсія галереями храму. Охочі зможуть піднятися у храмі на висоту 20 метрів та ознайомитись зблизька з музичним інструментом - органом XVIII ст., зокрема, більше дізнатись про систему його функціонування, оглянути автентичні «повітряні міхи», спробувати «дмухнути» в органні труби. Збір усіх охочих відбуватиметься у лівій частині храму. Вартість: 15 грн./дорослі, діти-безкоштовно.
  • О 20.30 запрошують на проаект «Класика в бібліотеці.» Перед виступом квартету фаготистів Quartet Fagotissimo в Науковій бібліотеці Львівського національного університету імені І. Франка, вул. Драгоманова, 5 (читальний зал, 2 поверх) відбудеться ознайомча екскурсія книгозбірнею. Вхід вільний.
  • З 21.30 на пл. Музейна (поблизу пам'ятника Никифору-Епітафію Дровняку) відбудуться Вечірні Лемко-співи в рамках «Ночі у Львові". Співи під відкритим небом разом із представниками лемківської громади Львова. Увага! Для тих учасників лемко-співів, які прийдуть у вишиванці або матимуть елементи вишивки в одязі/аксесуарах приготувані подаруночки. Вхід вільний.
  • В музеї зброї «Арсенал» (вул. Підвальна, 5) о 20.30 та о 22.00 завітайте на Renaissance Dance Party. Популярна танцювальна музика ХV, ХVI ст., прозвучить в сміливій інтерпритації, поєднанні звучання ансамблю старовинної музики та камерного оркестру. Яскраві костюми, старовинні інстументи, звучання, яке не дасть змоги встояти на місці. На усіх охочих чекають майстер-класи від студії старовинного танцю «Beltaine», від найпростіших колових танців, бранлів, через буфонаду вуличних артистів до професійних гальярд, що виконувалися найкращими танцівниками на балах того часу. Вартість: 50 грн.
  • Опівночі вперше під час фестивалю в Італійському Дворику (пл. Ринок, 6) відбудеться вистава просто неба Ніч у Львові: Ромео і Джульєтта від Першого театру (за перекладом Юрія Андруховича). Вартість: партер (перший поверх) - 45 грн, балкон (другий поверх) - 35 грн. Наявність квитків уточнюйте за тел. 067 781 07 79 або купуйте їх перед виставою.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: